2016. november 10., csütörtök

Almás, levendulás sajtos saláta

Egy kolleganőm hívta fel a figyelmem, hogy az egyik üzletben kapható ilyen különleges sajt. Engem a színe már egyből megfogott, hisz nagy kedvencem a kék, és a sajtokat is imádom, igyekszem mindenfélét megkóstolni, így ezt sem hagyhattam ki :) A Párom meglepett vele :) Nem csalódtam benne, igazi különleges sajt, jól érzik rajta a levendula íze, de nem nyomja el a gouda jellegzetes ízét. Gyümölcsökkel nagyon talál az íze, így abban próbáltam ki először :) Finom és látványos is nagyon :)


Hozzávalók (2 személy részére): 1 fej saláta, 1 alma, 10 dkg sonka, 8 dkg levendulás gouda sajt, 1 maréknyi pirított dió, 2 - 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet.
Elkészítése: A salátát, a sonkát, a kicsumázott almát, a sajtot mind csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a pirított diót, megöntözzük az olívaolajjal, a balzsamecettel, összeforgatjuk, azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép! És biztos finom is :-)

Kati írta...

Katalin, bizony :)