2016. november 16., szerda

Adventi kalendárium muffinsütőből

Ezt az adventi kalendáriumot még a tavaly novemberben készítettem Londonban, saját magunknak :) Jó volt mindennap egy kis meglepetés édességet felfedezni :)


Hozzávalók: 24 darabos muffinsütő (vagy két 12 darabos), 1 nagyobb darab karton papír, 1 ív karácsonyi mintás csomagolópapír, papírragasztó, hobby ragasztópisztoly, olló, színes fonal, fekete vagy sötét színű filctoll, 24 cukorka, csokoládékocka, rahát, stb.
Elkészítése:  A kartonpapírra egy borospohár segítségével 24 kört rajzolunk, majd kivágjuk. A színes csomagolópapírra szintén 24 kört rajyolunk, kivágjuk, a színes köröket ráragasztjuk a kartonból kivágott körökre, a filctollal megszámozzuk 1- től 24 – ig.  A muffinsütő mélyedéseibe belehelyezzük az édességeket, majd a ragasztópisztollyal a mélyedések két szélére egy – egy ragasztócseppet nyomunk, a körökkel pedig befödjük, leragasztjuk, hagyjuk megszáradni, majd egy színes fonallal a falra függesztjük.

2 megjegyzés:

IsaBella írta...

Nagyon ötletes! Én is gondolkodom, hogy valamit a gyerekeknek ki kéne találni. :)

Kati írta...

Szia, köszi :) Azt hiszem.a gyerekeknek vmi nagyobb kellene, zsákocskák egy falra szerkesztett karacsonyfan vagy vmi hasonló, rengeteg ötletet találhatsz a pinteresten, afacebookon van egy csoport Kézzel készített karácsony, ott is rengeteg jó ötlet van.