2016. július 19., kedd

Mustáros csirke dinnyesalátával

Egy nagyon finom kis nyárias fogás, csakis a gyümölcs - hús páros kedvelőinek :)


Hozzávalók (4 személy részére): 1 csirke java, 2 evőkanál mustár, 2 hagyma, 2, 5 dl fehérbor, kevés olaj, só, bors. A salátához: kb 40 dkg görögdinnye, 20 dkg sárgadinnye, 1 paradicsom, 10 dkg krémesebb sajt, 5 - 6 bazsalikom levél, 2 - 3 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A csirkehúst sózzuk, borsozzuk, az olajon fehéredésig pirítjuk, majd kivesszük az olajból. Ugyanezen az olajon a karikára vágott hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst, felöntjük a mustárral elkavart fehérborral, lassú tüzön puhára pároljuk, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A salátához a dinnye héját és magjait eltávolítjuk, kockára vágjuk. A sajtot és a paradicsomot szintén kockára vágjuk, összekeverjük a dinnyével, megszórjuk a finomra aprított bazsalikommal, megöntözzük az olívaolajjal, összeforgatjuk, a hússal tálaljuk.

4 megjegyzés:

csipike írta...

Nekem máris a kedvencem! ;-)

Kati írta...

Csipike, koszonom :)

Katalin írta...

Ó micsoda különlegesség ismét :-) Nagyon finom lehetett, a csirkéhez mi is szeretjük a gyümölcsös köretet, dinnyével is szívesen megkóstolnám!

Monika írta...

Nyami! Ez nagyon nekem való!!!!:) Köszönöm! Listára tettem.:)