2016. július 29., péntek

Cukkinis, kukoricás tócsni

Még mindig cukkini, remélem még nem unjátok :) Mi még nem :)


Hozzávalók (4 személy részére): 2 közepes gömbcukkini (kb 60 dkg), 1 hagyma, 3 evőkanál csemegekukorica, 2 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg füstölt sajt, 5 evőkanál liszt, só, bors, kis csokor csombor és kapor vegyesen. Olaj a sütéshez.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a levét alaposan kiszorítjuk. A hagymát apró lyukú reszelőn lereszeljük. A sajtot és a szalonnát egész apróra vágjuk. A kiszorított cukkinihoz hozzáadjuk a hagymát, a kukoricát, a szalonnát, a sajtot, a tojást, a finomra aprított csombort és kaport, megszórjuk a lisztel, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekavarjuk. Felforrósított olajban tenyérnyi lepénykéket sütünk belőle.

2 megjegyzés:

Emőke írta...

Bár ez nem édesség ahogy írtam, de biztosan elkészítem a cukkini és a füstölt szalonna miatt;-))))
Köszöm a receptet!
Te Imola vagy Kati vagy?

Kati írta...

Emöke,biztos ízleni fog :)
Katalin és Imola is vagyok, de Katinak szólítanak :)