Hozzávalók (4 személy részére): 25 dkg friss zöldborsó, 15
dkg csemege kukorica, 1 hagyma, 20 dkg házi készítésű füstölt kolbász, 4 tojás,
só, bors,2 – 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál ecetben, sóban eltett tárkony, 2
evőkanál ecet. A rántáshoz: a kolbász
kisült zsírja, 2 evőkanál liszt, 1, 5 dl tej, kevés pirospaprika.
Elkészítése: A kolbászt karikára vágjuk, kevés vizet töltve
rá megpároljuk, majd megpirítjuk. A finomra aprított hagymát megdinszteljük az
olajon, feltöltjük kb, 1, 5 liter langyos vízzel, amikor felforr hozzáadjuk a
zöldborsót, a leszűrt csemege kukoricát, a megpirított kolbászt, a tárkonyt,
sózzuk, borsozzuk, együtt puhára főzzük. Amikor a borsó megfőtt beleütjük a
tojásokat, nem kavargatjuk a levest éhány percig, hogy a tojások egyben
maradjanak. A kolbász zsírján kissé
megpirítjuk a lisztet, a lángról levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük 1
dl vízzel és a tejjel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük. Végül az
ecettel savanyítjuk.
3 megjegyzés:
De jó tartalmas leves!
Szeretem a tárkonyt levesbe (is)!
Katalin, igen :) Köszi :)
Anazar, én is, pedig régebb nem szerettem :)
Megjegyzés küldése