Nyáron
a paradicsom szezonjában könnyen teremthetünk egy kis olasz
hangulatot a saját konyhánkban is, csupán paradicsom, egy kis
bazsalikom és polentának keresztelt puliszka kell hozzá.
Hozzávalók
( 4 személy részére): 1 kg fiatal gomba, 4 hagyma, 8 közepes
paradicsom, kis csokor zöld fokhagymaszár, kis csokor friss
bazsalikom, náhány zellerlevél, só, bors, kevés olaj. A
polentahoz: 30
dkg
puliszkaliszt,
só,
15 dkg
vaj.
Elkészítése:
A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon,
hozzáadjuk a felszeletelt gombát, kb 10
percig
együtt dinszteljük, ekkor hozzáadjuk a meghámozott kockára
vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a finomra
aprított fokhagymaszárat, fedő alatt addig pároljuk együtt, míg
a leve teljesen elpárolog, szószos lesz. Ekkor hozzáadjuk a
finomra aprított bazsalikomot és zellerlevelet is.
A
polentához kb fél liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a sót,
beleöntjük a puliszkalisztet, habverővel folyamatosan kavargatva
lágy polentát főzünk, végül belekavarjuk a vajat. A gombás
ragut a puliszkával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése