2019. július 5., péntek

Barackos, mascarpones sütemény


A nyár slágere lehet ez a gyorsan elkészíthető, mégis mutatós és finom sütemény.


Hozzávalók ( egy kisebb pite formához):30 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 3 tojás, 5 evőkanál cukor, 25 dkg mascarpone, 1, 2 dl tej, 3 evőkanál kakaó, kb 10 kajszibarack. Pici olaj a forma kikenéséhez.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást habosra kavarjuk a cukorral, majd simára kavarjuk a mascarponeval, a tejjel higítjuk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk, míg egynemű masszát kapunk, kétfele osztjuk, felébe belekavarjuk a kakaót. A kiolajozott formába először belenöntjük a sárga masszát, majd a tetejére a kakaóst, elsimítjuk, a tetejére nyomkodjuk a kimagozott, meghámozott, kettőbe vágott kajszibarackot.
180 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük. ( Végezzünk tűpróbát mielőtt kivesszük a sütőből!)
Kihűlve szeleteljük.


1 megjegyzés:

Razana írta...

Milyen jok a szinek!