A
nyár slágere lehet ez a gyorsan elkészíthető, mégis mutatós és
finom sütemény.
Hozzávalók
( egy kisebb pite formához):30
dkg liszt, 1 tasak
sütőpor, 3 tojás, 5 evőkanál cukor, 25 dkg mascarpone, 1, 2 dl
tej, 3 evőkanál kakaó, kb 10
kajszibarack. Pici
olaj a forma kikenéséhez.
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást habosra kavarjuk a
cukorral, majd simára kavarjuk a mascarponeval, a tejjel higítjuk,
hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk, míg
egynemű masszát kapunk, kétfele osztjuk, felébe belekavarjuk a
kakaót. A kiolajozott formába először belenöntjük a sárga
masszát, majd a tetejére a kakaóst, elsimítjuk, a tetejére
nyomkodjuk a kimagozott, meghámozott, kettőbe vágott
kajszibarackot.
180
fokra
előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük. ( Végezzünk
tűpróbát mielőtt
kivesszük
a sütőből!)
Kihűlve
szeleteljük.
1 megjegyzés:
Milyen jok a szinek!
Megjegyzés küldése