Ma valami nagyon fimomat készítettem, vega finomat, százszor jobb, mint a hús :)
Hozzávalók
( 4 személy részére): 2 közepes cukkini, 10
dkg rizsliszt,
3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 10
dkg reszelt parmezán
sajt, só, bors, 15 dkg vaj. A körethez: 8 közepes paradicsom, 1
hagyma, kevés zöld fokhagymaszár, olívaolaj, kis csokor friss
bazsalikom, só, bors, 40
dkg tészta,
5 dkg reszelt parmezán.
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, héjastól vékony karikákra vágjuk, sózzuk,
borsozzuk, kb 15 percig állni hagyjuk. A tésztát kifőzzük, félre
tesszük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az
olajon, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, a finomra
aprított fokhagymaszárat és bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk,
takaréklángon addig bugyogtatjuk, míg a paradicsom leve teljesen
elfő, kissé darabos szósz állagú lesz.
Egy
nagyobb tepsit alaposan kikenünk az olvasztott vajjal. A tojást
sóval, borssal habosra verjük. A zsemlemorzsát elkeverjük a
reszelt parmezánnal. A lecsepegtetett cukkini karikákat előbb a
rizslisztbe, majd a tojásba végül a parmezános zsemlemorzsába
forgatjuk, megtöltjük vele az olvasztott vajjal alaposan kikent
tepsit, 180
fokra
előmelegített sütőben, egyszer megforgatva pirosra sütjük. Ha
szükséges két fordulóban készítjük el, hogy minden cukkini
pirosra, ropogósra süljön.
Amikor
a cukkini megsült, kiszedjük a hőálló tálból, a tál aljára
terítjük a tésztát, elosztjuk rajta a paradicsomszószt,
megszórjuk kevés parmezánnal, tetejére helyezzük a kisütött
cukkinit, rászórjuk a megmaradt parmezánt, kb 10
percre
visszatoljuk a sütőbe, picit összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése