Hozzávalók
(2személy részére): 30 dkg kicsontozott csirke
felsőcomb, 50 dkg káposzta,
5 paradicsom, 5 dkg mozzarella, só, bors, kis csokor kapor, olaj, 20
dkg száraztészta.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, félretesszük. A
kicsontozott csirke felsőcombot falatnyi kockákra vágjuk, sózzuk,
borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk, ha szükséges kevés vizet
öntve rá néhány percet pároljuk, majd zsírjára sütjük,
hozzáadjuk a
meghámozott, kockára vágott paradicsomot, alacsony hőfokon addig
kavargatjuk, míg a paradicsom levet enged, szósszá válik. A
káposztát legyaluljuk, borsozzuk, kevés olajon roppanósra
pirítjuk, csak épp addig míg kissé összeesik. Egy nagyobb
serpenyőbe összekavarjuk a paradicsomos csirkefalatokat, a
megpirított káposztát, a tésztát, néhány perc alatt
összepirítjuk, tálaláskor rámorzsoljuk a mozzarellát és
rászórjuk a finomra aprított kaprot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése