Hozzávalók(
4 személy részére): 1, 5 kg karfiol, 15 dkg tömlős sajtkrém, 2
dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 10 dkg
lapka sajt (cheddár), só, bors, kis csokor kapor.
Elkészítése:
a karfiolt rózsáira szedjük, 5 perc
alatt roppanósra főzzük, leszűrjük. A
tejfölt egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a tömlős
sajtot, beleolvasztjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk,
hozzáadjuk a finomra apított kaprot, összeforraljuk. A párolt
karfiolt egy tűzálló tálba terítjük, ráöntjük a sajtos
masszát, úgy, hogy teljesen befödje, a tejére helyezzük a lapka
sajtot, 200 fokra
előmelegített sütőben 15 – 20 percig
sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése