2018. július 10., kedd

Triplán sajtos sült karfiol

Isteni krémesen finom :)


Hozzávalók( 4 személy részére): 1, 5 kg karfiol, 15 dkg tömlős sajtkrém, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 10 dkg lapka sajt (cheddár), só, bors, kis csokor kapor.
Elkészítése: a karfiolt rózsáira szedjük, 5 perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük. A tejfölt egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a tömlős sajtot, beleolvasztjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra apított kaprot, összeforraljuk. A párolt karfiolt egy tűzálló tálba terítjük, ráöntjük a sajtos masszát, úgy, hogy teljesen befödje, a tejére helyezzük a lapka sajtot, 200 fokra előmelegített sütőben 15 – 20 percig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.


Nincsenek megjegyzések: