2018. július 12., csütörtök

Fahéjas, áfonyás quinoa puding

Nagyon megszerettük a quinoat, ezt az egészséges álgabonát.
A quinoa igazából egy növény magja, vagyis álgabona, amely Bolíviából és Peruból érkezik hozzánk. Diétázóknak, glutnérzékenyeknek is kiváló alapanyag, mivel magas a fehérjetartalma és nem tartalmaz glutént. Színre három féle quinoat találhatunk, elefántcsont színűt, pirosat és feketét. Az elefántcsont színű a legsemlegesebb ízű, és többnyire ez kapható nálunk. Felhaszálási köre nagyon gazdag, reggelire kásaként, levesbe, köretként, salátákba, pudingokba egyaránt használhatjuk. Elkészítési módja hasonló a rizshez, 1 adag quinoahoz 2 adag folyadék, előtte pedig alaposan mossuk át.


Hozzávalók ( 2 személy részére): 2 dl quinoa, 5 – 6 dl tej, 3 teáskanál fahéj, pici só, 5 evőkanál méz, 15 dkg áfonya.
Elkészítése: A quinoat apró lyukú szitában bő hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a quinoat, a sót, alacsony lángon, csak épp gyöngyöztetve, folyamatosan kavargatva puhára főzzük. Amikor már majdnem megpuhult hozzáadjuk a fahéjat, a mézet, készre főzzük. A friss áfonyával, fahéjjal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések: