2016. október 24., hétfő

Panda maci szelet

Ez egy nagyon mutatós és fini kókuszos sütemény :) Anyummal ketten készítettük :)


Hozzávalók (34* 23 cm - es tepsihez ) :a kakaós tésztához: 6 tojássárgája, 25 dkg finomliszt, 15 dkg cukor, 3 dl tejföl, 2 evőkanál kakaó, 1 tasak sütőpor. A kókuszos tésztához: 6 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék.  A krémhez: 6 tojássárgája, 3 evőkanál finomliszt, 6 evőkanál porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dl tej, 25 dkg margarin. A mázhoz: 10 dkg keserűcsokoládé, 5 dkg margarin.

Elkészítése: A kakaós tésztához a cukrot habosra kavarjuk a tojássárgával, hozzákeverjük a tejfölt, majd hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habá verjük, óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A kakaós massza  felét a sütőpapírral bélelt tepsi aljába öntjük, a kókuszos masszából evőkanállal nagyobb pöttyöket szaggatunk rá, majd befedjük a megmaradt kakaós masszával, úgy, hogy a pöttyök között is befedje. Előmelegített sütőben, 10 percig magas, majd közepes hőfokon tűpróbáig sütjük, hagyjuk kihűlni. Amikor a tészta kihűlt egy éles késsel keresztben kettőbe vágjuk.  A krémhez a tojássárgáját, a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot simára kavarjuk, hozzáadjuk a tejet, gőz fölött sűrűre főzzük. Amikor kihűlt hozzákavarjuk a szobahőmérsékletű margarint is. A krém háromnegyedét a két tésztalap közé simítjuk, a megmaradt krémmel pedig megkenjük a sütemény tetejét.  A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint, még melegen a sütemény tetejére simítjuk, hagyjuk megdermedni, utána szeleteljük.

2 megjegyzés:

Farci alkot írta...

Jaj! :)

Farci alkot írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.