Hozzávalók (34* 23 cm - es tepsihez ) :a kakaós tésztához: 6
tojássárgája, 25 dkg finomliszt, 15 dkg cukor, 3 dl tejföl, 2 evőkanál kakaó, 1
tasak sütőpor. A kókuszos tésztához: 6 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék. A krémhez: 6 tojássárgája, 3 evőkanál
finomliszt, 6 evőkanál porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dl tej, 25 dkg
margarin. A mázhoz: 10 dkg keserűcsokoládé, 5 dkg margarin.
Elkészítése: A
kakaós tésztához a cukrot habosra kavarjuk a tojássárgával, hozzákeverjük a
tejfölt, majd hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. A
kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habá verjük, óvatosan
beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A kakaós massza felét a sütőpapírral bélelt tepsi aljába
öntjük, a kókuszos masszából evőkanállal nagyobb pöttyöket szaggatunk rá, majd
befedjük a megmaradt kakaós masszával, úgy, hogy a pöttyök között is befedje.
Előmelegített sütőben, 10 percig
magas, majd közepes hőfokon tűpróbáig sütjük, hagyjuk kihűlni. Amikor a tészta
kihűlt egy éles késsel keresztben kettőbe vágjuk. A krémhez a tojássárgáját, a lisztet, a
porcukrot, a vaníliás cukrot simára kavarjuk, hozzáadjuk a tejet, gőz fölött
sűrűre főzzük. Amikor kihűlt hozzákavarjuk a szobahőmérsékletű margarint is. A
krém háromnegyedét a két tésztalap közé simítjuk, a megmaradt krémmel pedig
megkenjük a sütemény tetejét. A
csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint, még melegen a sütemény
tetejére simítjuk, hagyjuk megdermedni, utána szeleteljük.
2 megjegyzés:
Jaj! :)
Megjegyzés küldése