Hozzávalók (3
személyre): A pizzatésztához:30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál olívaolaj,
1 kávéskanál cukor, kb. 1 dl tej (amennyit felvesz), 2 evőkanál tejföl, só. A
feltéthez: 50 dkg lila krumpli, 4 – 5 karika csípős paprika, 1
hagyma, 2 dl tejföl, 10 – 15 dkg sajt, 7 – 8 cikk fokhagyma, só, bors, kevés
vaj.
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel elkeverjük. A liszttel, a sóval, az olívaolajjal, a tejföllel, az élesztős tejjell rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel előkészítjük a feltétnek valót. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A tejfölt alaposan elkeverjük az áttört fokhagymával, kevés borssal, pici sóval. A krumplit meghámozzuk, uborkagyalun legyaluljuk. A sajtot lereszeljük. Amikor a tészta megkelt három részre osztjuk, lisztezett deszkán három közepes méretű körré nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráreszelünk kevés sajtot, ráhelyezzük a krumpli szeleteket, a karikára vágott hagymát és csípőspaprikát, előmelegített sütőben készre sütjük. Utolsó 5 percben még sajtot reszelünk a tetejére, ráolvasztjuk.
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel elkeverjük. A liszttel, a sóval, az olívaolajjal, a tejföllel, az élesztős tejjell rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel előkészítjük a feltétnek valót. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A tejfölt alaposan elkeverjük az áttört fokhagymával, kevés borssal, pici sóval. A krumplit meghámozzuk, uborkagyalun legyaluljuk. A sajtot lereszeljük. Amikor a tészta megkelt három részre osztjuk, lisztezett deszkán három közepes méretű körré nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráreszelünk kevés sajtot, ráhelyezzük a krumpli szeleteket, a karikára vágott hagymát és csípőspaprikát, előmelegített sütőben készre sütjük. Utolsó 5 percben még sajtot reszelünk a tetejére, ráolvasztjuk.
2 megjegyzés:
De szép különlegesség :-)
here visit the website pop over to this site take a look at the site here you could try these out my explanation
Megjegyzés küldése