Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük,
hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. A
lereszelt krumplit sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a tojást, lazán
összegyúrjuk. A tésztát kétfele vesszük, 2 vékony rudat sodrunk belőle, kb 2 cm
szélesre felvagdaljuk, villával kissé megnyomkodjuk. Az elkészült tésztát,
enyhén sós vízben kifőzzük, míg feljön a víz tetejére. A zöldborsot kevés olajon megpirítjuk,
evőkanál hátával kissé megnyomkodjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát,
megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük a tejföllel és a tejjel, sózzuk,
borsozzuk, a zöldfűszerekkel fűszerezzük, besűrítjük. A gnocchit a mártással
tálaljuk.
Megjegyzés: A gnocchi főzés után veszíteni fog élénklila
színéből.
A gnocchi nyersen. |
1 megjegyzés:
De érdekes a színe :-) Még nem láttam ilyen krumplit, gondolom nagyon finom volt. Igazi különlegesség!
Megjegyzés küldése