Fogadjátok szeretettel az idei első receptemet, amelyhez nagyon szép emlékek fűznek.
Hozzávalók (2 személy részére): 2 bőrös
kacsamell, csipetnyi bazsalikomos himalája só. A szószhoz: 30 dkg tőzegáfonya,
3 – 4 narancs kifacsart leve, 2 evőkanál barna cukor. A körethez: 1
borospohár tarhonya, 1 hagyma, kevés
olaj, pici só.
Elkészítése: A kacsamellen a bőrt átlósan kissé bevagdossuk, mindkét oldalát
alaposan bekenjük a fűszeres sóval, teflonos serpenyőben, minden zsíradék
nélkül a bőrös felével lefele 3 percig sütjük, míg a bőr megpirul, majd
megfordítjuk és a másik oldalát 30 másodpercig pirítjuk. A kacsamellet
áthelyezzük egy tepsibe, bőrös felével lefele, előmelegített sütőben 45 percig
sütjük. A tőzegáfonyát megmossuk, hozzáadjuk a narancslevet, a cukrot,
felfőzzük, 8 – 10 perc alatt besűrítjük.
A finomra aprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a tarhonyát,
sózzuk, felöntjük kb. 3 dl langyos vízzel, felforraljuk, közepes lángon puhára
pároljuk. A kacsamellet a tahonyával és a szósszal tálaljuk.
Megjegyzés:
Tőzegáfonya helyett meggyel vagy más piros bogyós gyümölccsel is készíthetjük.
1 megjegyzés:
Boldog új évet! :-) Finom, finom, finom! :-)
Ha van időd, gyere és mesélj, mi újság, merre kirándultok, hogy érzitek magatokat, meddig maradtok?
Megjegyzés küldése