Hozzávalók (2 személy részére): 4 nagyobb
csirkecomb, 2 tojás, 3 – 4 cikk fokhagyma, 2 – 3 evőkanál liszt, só, bors, kis
csokor petrezselyemzöld, 3 – 4 evőkanál tej, fél dl víz, olaj a sütéshez, liszt
a forgatáshoz. A krumplisalátához: 10 közepes krumpli, 15 dkg brokkoli, 15 – 20
fekete olajbogyó, egy hagyma, 3 – 4 szál zöldhagyma (elhagyható), só, 3 – 4
evőkanál olaj.
Elkészítése: A csirkecombok bőrét
eltávolítjuk, éles késsel bemetéljük a csont mellett mindkét oldalon, így
könnyen eltávolíthatjuk a csontot. Miután kicsontoztuk, a combok bőrös felét
éles késsel kissé bevagdossuk, majd a combokat alaposan kipotyoljuk. Az előkészített szeleteket megkenjük az
áttört fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, 4 – 5 órára a hűtőbe tesszük. A tojásokat
alaposan felverjük, sózzuk, borsozzuk, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, majd
csomómentesre kavarjuk a liszttel, a tejjel és a vízzel palacsintatészta
állagúra higítjuk. A szeleteket először
lisztbe mártjuk, majd a tojásos masszába, forró olajban mindkét oldalukon
pirosra sütjük.
A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk
kihűlni. A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük. A
krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk a brokkolit, a karikára vágott
olajbogyót és zöldhagymát, a hosszúkásra vágott hagymát, sózzuk, megöntözzük az
olajjal, villával kissé megtörjük, de csak annyira, hogy kissé darabos,
rusztikus legyen.
Megjegyzés: Húspotyoló hiányában egy nagy
kés életlen felével is kipotyolhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése