Hozzávalók (4 személy részére): Fél pomeló,
20 dkg gépsonka, 15 dkg sajt, 4 nagy salátalevél, 2 mandarin, 5 dkg dió, fél
citrom leve, kevés olívaolaj, bors, pici só.
Elkészítése: A pomelót meghámozzuk, kettőbe
vágjuk, a szükséges mennyiséget kifilézzük, megszabadítjuk a keserű hártyáktól.
A héját négybe vágva félretesszük a tálaláshoz. A mandarint meghámozzuk,
cikkekre szedjük. A sajtot kockákra, a sonkát és a salátát csíkokra vágjuk. A
diót száraz serpenyőben megpirítjuk. A citromlét elkeverjük az olívaolajjal, a
sóval, borssal. Az így előkészített hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk, a
pomeló héjában tálaljuk, csak tálaláskor adjuk hozzá az öntetet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése