2016. január 29., péntek

Pomelós saláta

Ez nagyon finom volt és különleges.


Hozzávalók (4 személy részére): Fél pomeló, 20 dkg gépsonka, 15 dkg sajt, 4 nagy salátalevél, 2 mandarin, 5 dkg dió, fél citrom leve, kevés olívaolaj, bors, pici só.
Elkészítése: A pomelót meghámozzuk, kettőbe vágjuk, a szükséges mennyiséget kifilézzük, megszabadítjuk a keserű hártyáktól. A héját négybe vágva félretesszük a tálaláshoz. A mandarint meghámozzuk, cikkekre szedjük. A sajtot kockákra, a sonkát és a salátát csíkokra vágjuk. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. A citromlét elkeverjük az olívaolajjal, a sóval, borssal. Az így előkészített hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk, a pomeló héjában tálaljuk, csak tálaláskor adjuk hozzá az öntetet.

Nincsenek megjegyzések: