Hozzávalók: a lapokhoz: 6 tojásfehérje, 30
dkg cukor, 20 dkg megpörkölt és apróra vágott dió, 1 evőkanál kakaó, 2 evőkanál
őrölt kávé, 2 evőkanál liszt. A krémhez: 6 tojássárgája, 15 dkg cukor, 25 dkg
margarin. A diszítéshez: néhány kocka csokoládé.
Elkészítése: A lapokhoz a száraz
hozzávalókat (a diót, a kakaót, a kávét, a lisztet) össevegyítjük. A
tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük , majd kanalanként hozzáforgatjuk
a száraz hozzávalókat, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon két lapot
sütünk. A krémhez a tojássárgáját elkavarjuk a cukorral, folyamatosan
kavargatva gőz fölött megfőzzük, amíg megvastagodik, hagyjuk langyosra hűlni,
majd hozzákavarjuk a szobahőmérsékletű margarint. A lapokat megtöltjük a
krémmel, egy annyit meghagyunk belőle, hogy a tetejére is tudjunk kenni egy
vékony réteget. Végül a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
2 megjegyzés:
Nyami.
Már megijedtem. lehet,hogy azért ez a neve,mert nagyon finom és törékeny.:) A tömény helyett ezt olvastam.:)
Fájdalmas, amikor nagyon gyorsan elfogy! :)
Megjegyzés küldése