2015. december 17., csütörtök

Adventi ajtódísz tésztából

Tudom, már kicsit késő, de még karácsonyra elkészíthető, vagy ha nem jövő karácsonyra.


Hozzávalók: 1 nagyobb vastag karton papír, 1 tasak eperlevél tészta, ragasztópisztoly, színes barkács spray, csillámlós körömlakk, 1 színes szalag, olló.

Elkészítése: A kartonra körző vagy egy nagyobb és egy kisebb tányér segítségével kirajzolunk két kört egymásba, a középső kisebb kört  kivágjuk, így a megmaradt perem fogja képezni a koszorú alapját. Ezután a ragasztópisztollyal egymás mellé rögzítjük a tésztát, hagyjuk megszilardulni, majd befújjuk a színes sprayvel. Mikor megszáradt átkenjük a körömlakkal, rákötjük a szalagot.  A koszorú hátuljára, az alapra egy kötőt erősítünk, amivel az ajtóra akaszthatjuk.

1 megjegyzés:

María írta...

Nagyon ötletes díszt készítettél Kati, nagyon tetszik!
Felénk ezt a tésztát pillangó, vagy masnitésztának hívják.