Hozzávalók (2 személy részére): 10 dkg rizstészta, 30 dkg zöld spárga, 20 dkg bacon,
személyenként 1 tojás, kevés olaj, 5 dkg vaj, 1 evőkanál barna cukor, só.
Elkészítése: A rizstésztát egy nagyobb edénybe helyezzük,
forró vízzel leforrázzuk, hozáadunk 1 evőkanál olajat, 15 percig lefödve
pihentetjük, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük. A spárga esetleg fás részét letörjük (ahol
könnyen elroppan a szára), megmossuk. A vajat egy tepsibenmegolvasztjuk, ráhelyezzük
a spárgát, sózzuk, megszórjuk a cukorral, kevés vizet öntünk rá, alufóliával
lefödjük, előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt roppanósra pároljuk, majd feldaraboljuk. A bacont kockára
vágjuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd saját levében puhára
pároljuk, zsírjára sütjük. Az elkészült rizstésztát összeforgatjuk a baconnel
és a spárgával. Enyhén sós vizet forralunk, amikor fő beleütjük a tojásokat, 3
– 4 perc alatt megfőzzük, amíg a fehérje megkeményedik, de a sárgája folyékony
marad. A spárgás rizstésztát a meleg
buggyantott tojással tálaljuk.
Megjegyzés: . A
rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így tojás - és
lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Az elkészítése nagyon egyszerű, nem kell
főzni, csak forró vízzel leforrázni, 15 percet lefödve pihentetni, leszűrni, s
máris lehet tovább felhasználni.
2 megjegyzés:
Nagyon szeretem a spárgát, így talán még finomabb lehet! :-) Mi van veletek, hogy vagytok? Zs.
goyard bag
supreme clothing
kyrie 9
yeezy 500
supreme new york
Travis Scott Air Jordan
air jordan 1
bape outlet
bape outlet
yeezy
Megjegyzés küldése