Hozzávalók(5
személyre): 60 dkg csirke -, vagy tyúkhús (alsó és felső combok, szárnyak), 25
dkg gomba, 1 hagyma, 2 – 3 dl tejföl, 1 dl tej, 1 evőkanál liszt, kevés olaj,
só, bors, friss vagy szárított petrezselyemzöld.
Elkészítése:
- Előkészítjük a csirkehúst, alaposan megmossuk.
- A combokat kicsontozzuk, a szárnyakat is kettőbe vágjuk, a szárnyvégeket félretesszük, a húst vastagabb csíkokra vágjuk.
- A a finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, majd 3 – 4 dl meleg vizet töltünk rá, puhára pároljuk.
- A gombát megmossuk, felszeleteljük, kevés olajon, saját levében megpároljuk.
- A megpuhult húshoz hozzáadjuk a megpárolt gombát, 5 – 6 percig együtt pároljuk.
- A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, kissé felhigítjuk a tejjel, besűrítjük vele a ragut, a legvégén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
Megjegyzés: Ehhez
a csirkeraguhoz leginkább a puliszka illik és tálaljunk mellé friss vagy
üvegben eltett savanyúságot is.
Ha a hús túl sok
zsírt eresztene, szűrjük le a felesleget róla.
4 megjegyzés:
Én is szoktam ilyent készíteni, nagyon finom, főleg így puliszkával :)
Nagyon guszta! Már napok óta készülök puliszkát csinálni!
Martinelli, igaz? Köszi :)
Éva, akkor már csak neki kell állni :) Köszi :)
Jól hangzik, a puliszka köretként nekem újdonság, finom lehet így együtt! :)
Megjegyzés küldése