Ismét egy nyulas recept, mert mi nagyon szeretjük, s hála Istennek többször is hozzájutunk:) Ajánlom melegen a húsvéti asztalra.
Hozzávalók (2 személyre): egy nyúl gerince és két első combja, kevés füstölt szalonna, fél citrom leve, 4 babérlevél, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál házi ételízesítő, 3 dl tej, só, bors, kevés olaj.A körethez: 5 - 6 krumpli, kevés vaj, 2 újhagyma zöldje.
Elkészítése: A húsokat sózzuk , borsozzuk, fogpiszkáló segítségével megtűzdeljük a vékony csíkokra szeletelt szalonnával. A megtűzdelt húsokat kevés forró olajon fehéredésig pirítjuk, feltöltjük 2 - 3 dl meleg vízzel, hozzáadjuk a citromlevet, az ételízesítőt, a babérlevelet, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A húst kivesszük, a lisztet rózsaszínre pirítjuk a hús zsírjában, feltöltjük a tejjel, borsozzuk, ha szükséges sózzuk, (de vigyázzunk mert a házi ételízesítő is sós) folyamatosan kavargatva besűrítjük.
A körethez a krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk, kevés olvasztott vajon átforgatjuk, sózzuk, megszórjuk a finomra vágott zöldhagymaszárral.
8 megjegyzés:
Hm,de guszta! Gyerekkoromban nyuszihúson nőttünk fel,tartottuk.Már elszoktam tőle.
Finom lehet, nagyon tudnám szeretni:) Nagyon klassz tavaszi hangulat van nálad, én még csak várom:)
Nem gyakran jutok nyúlhúshoz, de szeretjük! Finoman készítetted el :)
Finom lehet, a nyulat mi is szeretjük, de évente kb. csak egy-kétszer készítek belőle :-)
Hmm, de finom lehet,ezer éve nem ettem nyuszit!
Nem vagyok egy nyúlhús rajongó de ezt szívesen megkóstolnám! :-)
Mi szeretjük a nyulat, meg is kóstolnám:)Guszta, szép!
Mamka, vissza kell szokni:) Nagyon finom és egészséges. Köszi:)
trollanyu, igen, tavaszodik lassan:) Köszi:)
Vicuska, mi kicsit gyakrabban jutunk hozzá, mi is szeretjük:)Köszi:)
Katalin, az volt, köszi:)
Márti, pedig finom, köszi:)
Zsófi, s megszeretnéd:) Köszi.)
HajniZoli, köszi:)
Megjegyzés küldése