Hozzávalók(5
személyre): 60 dkg sertéshús, 25 dkg gomba, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl
fehérbor, 1 kápiapaprika, fél csípőspaprika, 2 paradicsom (lehet fagyasztott is
vagy pótolhatjuk 1 dl paradicsomlével), 1 hagyma, 2 – 3 dl tejföl, só, bors, pirospaprika,
olaj, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése:
- Előkészítjük a hozzávalókat: a húst, a gombát, a szalonnát, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a bort.
- A finomra aprított hagymát az olajon üvegesre pároljuk.
- A hagymára rárakjuk a csíkokra vágott húst, fehéredésig pirítjuk, megpintjük sóval, borssal, pirospaprikával, felöntjük a borral és 2 – 3 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
- A gombát felszeleteljük.
- Amikor a hús puha hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, a felszeletelt gombát, a csíkokra vágott paprikát, a meghámozott paradicsomot, s az egészet készre pároljuk.
- A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, s besűrítjük vele a pörköltet, krumplipürével tálaljuk.
10 megjegyzés:
Holnapra úgyis gombás pulykapaprikást akartam készíteni, de ez lesz az ebéd! Köszönöm a receptet. :) Egyedül a bort hagyom ki, nincs itthon..
Ez aztán igazi finomság! Nagyon guszta!
A család férfitagjai hogy tudnák ezt a finom pörköltet szeretni! :) (Na meg azért én is!)
Hú, ez nagyon jól néz ki, hétvégére ideális étel:)
De guszta lett, és nagyon finom is lehet! Nekem jöhetne bármikor, ha itt a tavasz, ha nincs í:-)
Ó, ez csodás. Nagyon finom étel!
Nyami! :)
Tavasz ide...tavasz oda, szerintem a finom pörkölt egész évben jöhet! Nagyon guszta és finom a sertés pörkölted, Kati!
Szivesen kinlám vendégeknek Vasárnapi ebédre! Puszillak
Azta de guszta! Finom szaftos pörkölt. Ha már szalonna és bor van benne, csakis Isteni lehet!
Patrícia, gondolom eddig már jóízűen megettétek :) Köszi :)
Éva, köszi :)
Hankka, ezt nálunk is nagyon értékelték a férfiak :) Köszi :)
trollanyu, bizony :) Köszi:)
Katalin, igen, ez egy mindig aktuális fogás :) KÖszi:)
Lilla Seffer, köszi:)
Mammka, köszi:)
Elisabeth, én pedig szívesen látnálak ebédre:) Köszi:)
Megjegyzés küldése