2014. március 10., hétfő

Mézes csirkemell kivi - mangó salsával

Egy kis napfény, a nyár íze, mert nagyon, de nagyon vágyunk már rá:) És egy kis egzotikusság a konyhában:)


Hozzávalók (2 személyre): 50 dkg kicsontozott csirkemell, 4 kivi, 1 mangó, 1 hagyma,  fél csípős paprika, friss petrezselyemzöld, 4 – 5 evőkanál méz, 1 citrom leve, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése:
  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a megmosott csirkemellet, a meghámozott kivit és mangót, a citromot, a mézet, a csípős paprikát, a petrezselyemzöldet.
  2. A meghámozott kivit kis kockákra vágjuk.
  3. A meghámozott kivit először bevagdaljuk hosszában, majd keresztben, így a kockák, kis segítséggel könnyen leválnak a magról.
  4. A hagymát finomra aprítjuk.
  5. A mézet és a citromlét forró víz fölé tartva összekavarjuk.
  6. A kivit, a mangót, a hagymát összekavarjuk, hozzáadjuk a finomra aprított csípőspaprikát és petrezselyemzöldet, s rálocsoljuk a mézes – citromos öntet felét, amíg a hús sül állni hagyjuk.
  7. A húst nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a megmaradt mézes – citromos öntettel.
  8. A mézes – citromos öntettel megkent csirkemelleket kevés olajon pirosra sütjük, ha szükséges sütés közben még megkenjük az öntettel.

Megjegyzés: Serpenyő helyett grillen is megsüthetjük a húst, így még finomabb, pirosabb lesz.

10 megjegyzés:

Éva írta...

Ó ezt most de szívesen megkóstolnám! Nagyon guszta!

Katalin írta...

Nagyon csábító, tényleg egzotikus finomság lett belőle! A színe is nagyon szép. Szívesen megkóstolnám :-)
Tényleg csak 5 dkg csirkemell kell hozzá?

Juci írta...

Szép színes, mutatós és egészséges fogás. Aranyérmet érdemelsz Kati!!!

Nea írta...

Brutál jól néz ki. Kár, hogy nincs belőle kóstoló.

Monika írta...

Mézes csirkemell mindig jöhet és hozzá gyümölcs.:) Kedvenc!!!!!

Hankka írta...

Finom és egészséges, öröm már csak ránézni is! :)

trollanyu írta...

Gyönyörű, már ránézni is öröm:)

Okki írta...

Nagyon guszta, szép színes! :)

Blogkonyha írta...

Ez nagyon különleges ízzel bírhat! Sosem ettem még ilyen gyümölcsös salátát husihoz. De mivel nem zárom ki a kettőt, így szívesen megkóstolnám. Kár, hogy itthon nem szeretik ezt a párosítást.

Kati írta...

Éva, köszönöm, bizony finom volt:)

Katalin, köszi, hogy szóltál, elírtam, kijavítottam:) Tényleg egzotikus volt:)

Juci, köszönöm:) Még van mit tanulnom az aranyéremig:)

Nea, köszi:)

Mamka, én is szeretem így:) Köszi:)

Hankka, köszi:) Tényleg :)

trollanyu, igen, nyáridéző:) Köszi:)

Okki, az kell most, a szín:) Köszi:)

Illéskrisz, nem tudod mit hagytál ki:) Előbb mi is féltünk a gyümölcs - hagyma párosításnak, de hidd el nagyon jó, csupán apum nem kóstólta meg a családból, tesómnak, anyumnak nagyon ízlett. Köszi:)