Hozzávalók (3
személyre): A pizzatésztához:30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál olívaolaj,
1 kávéskanál cukor, kb. 1 dl tej (amennyit felvesz), 2 evőkanál tejföl, só. A
feltéthez: 60 dkg spenót, 12 fürjtojás, 20 dkg füstölt húsos szalonna, 1 kápiapaprika, 2 dl tejföl, 10 – 15 dkg sajt, 7 – 8 cikk fokhagyma, só, bors, kevés
vaj.
Elkészítése: Az
élesztőt a cukorral és a langyos tejjel elkeverjük. A liszttel, a sóval, az
olívaolajjal, a tejföllel, az élesztős tejjell rugalmas tésztát gyúrunk.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel előkészítjük a feltétnek valót. A
fokhagymát meghámozzuk, 3 – 4 cikket áttörünk belőle. A tejfölt alaposan
elkeverjük az áttört fokhagymával, kevés borssal, pici sóval. A vajat
felforrósítjuk, rádobjuk a megmosott, kissé megvágott spenótot, a megmaradt,
finomra aprított fokhagymát, sózzuk, lefödve csak addig pároljuk, míg a spenót
kissé összeesik. A húsos szalonnát kockákra vágjuk, kissé megpirítjuk. A
paprikát kis kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Amikor a tészta megkelt három részre osztjuk, lisztezett
deszkán három közepes méretű körré nyújtjuk, magas hőfokon egyenként elősütjük
(vakra sütjük). Az elősütött pizzalapokat megkenjük a fokhagymás tejföllel,
rászórjuk a megpárolt spenótot, a megpirított szalonnát, ráütünk 4 – 4
fürjtojást, végül megszórjuk az apró kockára vágott paprikával és a reszelt
sajttal, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a fürjtojás megsül.
12 megjegyzés:
Istenien néz ki! Nem vagyok különösebben spenót rajongó, de ezt nagyon megkóstolnám.
Nagyon különlegesen hangzik, a fürjtojás és a finom szalonna nagyon jól passzolhat a spenót ízéhez! :)
Hú de jól néz ki!! Isteni lehetett!
Az előbb nem tudtam írni,de most végre!!!!
Múltkor elképzeltem,hogy mi lenne,ha egyéb kreatívkodás helyett nekiállnék rendesebben főzni,igazi nagy kedvvel? Nem ártana.:)
Igazán jól néz ki, szép színes! Férjem száműzte ugyan a spenótot, de én egyre jobban hiányolom...
Naggggggyon jó ötlet!!
Ilyet még nem ettem, de biztos finom.
Én viszont nagyon nagy spenót rajongó vagyok, mindenbe és mindenre tezek:) A fürjtojással még finomabb lehet:)
Hű de különleges! Nagyon mutatós lett, és biztosan finom is!
Ezt várólistára teszem! Köszönet érte.
De jó ötlet! :-)
Lányok, köszönöm szépen :)
Megjegyzés küldése