Hozzávalók: (4 személyre): 2 borospohár vörös lencse, 1
hagyma, 4 – 5 cikk fokhagyma, 1 dl tejföl vagy natúr joghurt, só, kevés olaj.
Elkészítése: A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a
felforrósított olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük kb
1 liter meleg vízzel, sózzuk, puhára pároljuk. Amikor a lencse megpuhult
botmixer segítségével pürésítjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy joghurtot.
Megjegyzés: pirított szalámi csíkokkal, reszelt sajttal
tálaljuk.
10 megjegyzés:
Finom lehet nagyon. Nekem is a kedvencem a vörös lencse,finomabb és sokkal hamarabb fő meg..:))
A múlt hétvégén akartam venni vörös lencsét, de aztán vissza tettem a kosárból. Nem volt ötletem hogy mit is készítsek belőle. Nagy kár hogy nem tetted fel hamarabb ezt a levest .... de majd pótolom. :)
Életemben nem ettem még vöröslencsét, lassan meg kellene ismernem hisz olyan finomnak néz ki a recept alapján!
Finom lehet, nagyon gusztán tálaltad! Még soha nem ettem vöröslencsét. Hasonlít az íze a hagyományoshoz?
Kati, nagyon finomnak néz ki a vöröslencse krém levesed. Már régen vettem vörös lencsét, ki is fogom próbálni, kegközelebb! Puszillak
Még sosem próbáltam, talán egyszer azért majd ki megkóstolom. Nagyon guszta!
Egyszerűségében is nagyon-nagyon finom lehet, nagyon gusztán tálaltad! :)
Egy kis játékra hívlak...http://csokismalna.blogspot.hu/2014/02/ismerjuk-meg-egymastjatek.html
Már vettem, tervbe van a főzése. Szerintem nagyon fog ízleni, mert rajongok a krémlevesekért. Guszta lett nálad!
Böbe, akkor nem vagyok egyedül vele:) Nekem nagyon ízlik:) Köszi:)
Okki, próbáld ki, nem fogsz csalódni benne, sőt:) Főzeléknek is isteni:)Köszi:)
kolozsgabi, én is kb 2 éve ismerem, sokkal finomabb, mint a másik:) Próbáld ki:)
Katalin, nem hasonlít, sokkal finomabb, picit borsos ízű, nagyon tetszik nekem:) Köszi:)
Elisabeth, ugye hogy finom, Köszi:)
Lilla Seffer, ezt nem érdemes kihagyni:) Próbáld ki egyszer:)
Hankka, finom bizony:) Köszi:)
kolozsgabi, jövök hamarosan:)
Illéskrisz, biztos, hogy ízleni fog:) Köszi:)
Megjegyzés küldése