Hozzávalók(2 személyre): 4 kacsacomb, 2 narancs, 1, 5 dl
fehérbor, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A combokat megmossuk, alaposan sózzuk,
borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig sütjük. Ezután áttesszük egy
tűzálló tálba, ráöntjük a forró olajat, hozzáöntjük a fél dl bort, az egyik
narancs kifacsart levét, kevés vizet, előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha
szükséges közben pótoljuk a vizet alatta. Amíg a hús sül, a megmaradt narancs
héját vékonyan lehámozzuk, a megmaradt borban felforraljuk, hűlni hagyjuk.
Amikor a hús elkészült, ha túl sok a zsírja leöntünk belőle, a húst kivesszük.
A lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáöntjük a narancsos bort, a hús
zsírját megforrósítjuk, hozzáadjuk a habarást. Felforraljuk, belekeverjük a
narancs kicsavart levét. A kacsacombokat a narancsos mártással tálaljuk.
Megjegyzés: Habos krumplipüré illik hozzá.
13 megjegyzés:
Nálunk is kacsacomb volt tegnap.Én körtét grilleztem hozzá,meg vargányás krumplipürét csináltam.
Naranccsal még nem próbáltam,de biztos mennyei,úgyhogy legközelebb jövök a receptért:))
Hű, nagyon finomat főztél! :) Ritkán eszünk kacsahúst, de ezt a narancsmártásos sültet szívesen kipróbálnám! :)
Nekem is nagyon ízlik a kacsahús! Finom lehet ezzel a szósszal!
Nagyon finom lehetett!!
Jujha ez irtó finom lehet!!! Imádom a kacsát! Irigykedem, hogy a szüleidtől ilyen egészséges házi nevelésű kacsákat kapsz, én kibújnék a bőrömből a helyedben! :))))
Én a töltött kacsát imádom :)
Még nem sütöttem kacsát, ami késik, nem múlik. Nálunk karácsonykor van egészben sült kacsa, mennyei finom narancsosan is, párolt káposztával is, nekem jöhet bárhogy ;-)
Nyami, de rég nem ettem kacsát! Megkívántam... :)
Teljesen más a kacsa, mint a csirke. Szeretem mindkettőt, de kacsát ritkán tálalok /az ára miatt/. Gondolom a háznál nevelkedettnek pedig még finomabb az íze. Nagyon guszta sült!
Nagyon guszta!
Irigy vagyok, nagy kedvencem a kacsasült + imádom a gyümölcsmártásokat a húsételekhez. :)
Narancsmártással valóban nagyon különleges lehet! Én is a hétvégén sütöttem kacsát, ma került fel :)
Ide nem tudok mást írni, mint NYAMM!...:)
Megjegyzés küldése