Hozzávalók (2 személyre): 1 közepes zeller, 2 alma, 1 dl
natúr joghurt, só, bors, 1 tojássárgája,
1 kávéskanál mustár, 1 dl olaj, pirított dió a tálaláshoz.
Elkészítése:
Elkészítjük a majonézt: A tojássárgáját elkeverjük a
mustárral, majd cseppenként adagolva hozzá az olajat sima majonézt kavarunk. A
zellert és az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a
majonézt, a joghurtot, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekavarjuk. A tetejét
pirított dióval díszítjük.
Megjegyzés: Önmagában vagy sült húsokhoz köretként
fogyasztjuk azonnal, mert később meglágyul.
8 megjegyzés:
Ezt nekem tetted fel, ugye??? :) Kipróbálom, mert biztos nagyon finom!
Tiffanylda, csakis Neked:) Köszi:)
Kati, nagyon guszta, jól párosítás!
Szeretem amikor ilyen egyszerű finomságot hozol. :)
Ez biztosan nagyon finom saláta, nekem elnyerte a tetszésemet :)
Jöhet :)
Kicsit el voltam maradva a blogolvasással, a Bayard módra készült almáig kellett visszamennem. Mostanság is finomságokat készítesz, mint mindig.A fügés csirkesült különösen tetszik, de mivel a zellert is szeretjük, az almát is, kipróbálásra vár nálam a kettő párosítása.
Ó, nekem önmagában is jöhetne, nagyon tudnám szeretni! :)
Megjegyzés küldése