Mondtam már, hogy nagyon szeretek piacon zöldséget, gyümölcsöt vásárolni? Nálunk szerdánként van piac, ilyenkor szerzem be az olyan zöldséget, gyümölcsöt, ami még a szüleim kertjében nem terem. Ma már igazi hazai epret lehetett vásárolni, igaz, még egy kicsit drágácska, de megkívántam, s vettem egy fél kg - ot. Abból készült ez a fincsi saláta, ami nem nagy kunszt, de engem már a színével is jókedvre derített.
Hozzávalók: 25 dkg eper, 2 kivi, 10 dkg mozzarella, 1 szál vadmenta (de lehet fodormenta vagy borsmenta is), 1 szál citromfű, 2 - 3 evőkanál bodzaital .
Elkészítése: az epret megmossuk, négybe vágjuk, a kivit meghámozzuk, hosszó vékony szeletekre vágjuk, a mozzarellát kis kockákra vágjuk, a mentát és a citromfüvet laskára aprítjuk. A hozzávalókat ízlésesen elrendezzük egy tálon, rászórjuk a mentát és a citromfüvet, megöntözzük a bodzaitallal.
Ha csak a magunk számára készítjük, egy tálban össze is keverhetjük a hozzávalókat.
12 megjegyzés:
♥♥♥
Csudaszép...:) Most jól jönne reggelire!
na látod, ez amit ehetnem is lehetne, ez nem üt akkorát mint az ordásbukta :) pedig biztos finom ez is!
Guszta nagyon! Jól is esne most reggelire:))
Varázslatosan szép! Most el tudnám ezt a kis tálkányit tüntetni. A bodzaital nagyon jó ötlet a gyümölcssalátához :))
Egy ilyen szép kis tálkától nekem is jókedvem lenne! Nagyon guszta!
Szinte érzem az illatát! :-)
Tényleg szemet gyönyörködtető, igazi vidám saláta:)
Nagyon tetszik ez a bodzás saláta! Gratulálok, egyre szebbek a képeid :)
Horváth Emerencia, köszi:)
Csilla Andi, nekem meg most vacsira, de már elfogyott:) Köszi:)
Annamari, igen, a tiltott gyümölcs mindig édesebb:)
Böbe, elhiszem, köszi:)
Nea, köszi, jól is passzol az eperhez a bodza:)
Éva, elhiszem, most nekem is jól esne, mert már elfogyott:)
Zyófi, bizony az illata is finom:)
trollanyu, köszi:)
Márti, köszi:) Igyekszem fejlődni, mert az Erdélyi Konyhához szép fotók kellenek:) Meg magamért is természetesen, s egy kicsivel jobb gépre váltottam:)
Könnyed, finom saláta!
HajniZoli, igen, köszi:)
Megjegyzés küldése