Arra rájöttem, hogy az íze sokkal intenzívebb mint a feketeborsé, és valahogy ízletesebb is. Egy egyszerű ételben akartam kipróbálni, ahol nem vesztődik el a zöldbors íze. Így esett a választásom a csirkecombokra. Nagyon ízletes, kissé csípős lett a combok húsa.
Hozzávalók:
- 2 alsó csirkecomb
- 5 evőkanál natúr joghurt
- 15 szem zöldbors
- só
- 1 kisebb főzőtök
- 1 kisebb darab karfiol
- 1 krumpli
- 1 hagyma
- csipetrnyi pirospaprika
- só
- bors
- egy kis csokor csombor és kapor
- 4 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
- kevés olaj
A zöldborsot mozsárban vagy egy konyharuhába fogva egy húspotyolóval (mint én:)) darabosra zúzzuk. A megtisztított csirkecombokat megszórjuk sóval, a zúzott zöldborssal, beleforgatjuk a joghurtba, és a sütőzacskóba téve 3 - 4 órát a hűtőben pácoljuk. Utána előmelegített sütőben, a sütőzacskót egy hőálló tálba helyezve puhára pároljuk, majd a zacskót kivágva megpirítjuk.
A főzelékhez a tököt és a krumplit lereszeljük, a tököt megsózzuk és kiszorítjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a tököt, a krumplit, és a kis rózsákra szedett karfiolt, valamint cérnával összekötve a csombort és kaprot, kevés vizet töltünk alája, és lassú tűznél puhára pároljuk. Amikor megpuhult sózzuk, borsozzuk, kivesszük belőle a csombort és a kaprot, és botmixerrel pürésítjük. Elkeverjük benne a joghurtot. Ezzel tálaljuk a csirkecombot.
5 megjegyzés:
Nagyon szeretem hogy nez ki, es nagyon fincsi lehet!!
Finom lehet a csirkecomb is, és a főzeléked is nagyon tetszik! :) Még nem hallottam erről a turbó változatról karalábéval és krumplival, de nem lehet rossz! :)
Háromféle egészséges zöldség egy ételben! Ez aztán tuti finom volt! Szépen tálaltad!
Nagyon guszta a tálalásod, finom lehetett! Zöldborsot még nem használtam, csak színeseket, de mivel nem szárított, lehet hogy aromásabb. A főzeléked nagyon szép sima, sokféle finomság van benne.
Az elkészítés szövegében alulról a harmadik sor utolsó szavát majd javítsd ki (kivesszül)... :))
Adela, köszi:)
hankka, afféle maradékfelhasználós főzelék volt, a krumplit nem a turbózás miatt tettem bele, hanem liszt helyett, sűrítésnek:)
Illéskrisz, köszi, nekem nagyon ízlett:)
Katalin, ez a bors is szárított, csak még zölden szárítják. A főzeléket turmixoltam, azért ilyen szép sima:) Javítottam:) Köszi:)
Megjegyzés küldése