Hozzávalók:(2 személyre)
- 2 csirkecomb(alsó, felső egyben)
- 5 - 6 evőkanál liszt
- 2 kávéskanál Zatar fűszer
- 2 kávéskanál szezámmag
- 2 - 3 szál friss kakukkfű
- fél dl natúr joghurt (az eredeti receptben író szerepel, de nekem az nem volt)
- só
- olaj a sütéshez
Az előkészített csirkecombokat sóztam, jól beleforgattam a joghurtba, egy zacskóba tettem, és jól lezárva egy délelőtt a hűtőben tartottam, de nyugodtan maradhat egy éjszakára is. A lisztet elkevertem a Zatar fűszerrel, az apróra vágott kakukkfűvel, a szezámmaggal. A csirkecombokat beleforgattam ebbe a fűszeres lisztbe, és bő forró olajban, kb 30 perc alatt pirosra sütöttem. Eredetileg a recept 20 percet ír, de én házi csirkéből készítettem, így többet sütöttem, féltem, nehogy ne süljön át, de nagyon szépen megsült. Igaz vigyázni kell amikor tesszük bele, mert szökni fog az olaj picit. Salátával tálaltam.
6 megjegyzés:
Guszta! Nagyon ízletes lehet a sok fűszerrel!Az hogy hamar elkészül még vonzóbbá teszi! Erről a fűszerkeverékről még nem hallottam.
Nagyon jól néz ki, én szeretem a fűszeres ételeket:) Nem ismerem ezt a Zatar fűszert, ez valami keverék?
Már csirkemellel is nagyon tetszett, de a comb is nagyon guszta így! :)
Nagyon guszta, finom lehet ilyen fűszerrel :)
Nagyon jól néz ki, Zatarról még én sem hallottam.
Éva, szeretek fűszereket használni, mert így nagyon jól variálható a csirkehús is:)
trollanyu, igen ez egy fűszerkeverék(azt hiszem indiai) kakukkfű, római kömény, szezámmag keveréke. Nekem nagyon ízlik.
hankka, igen, nekem is megtetszett ez a fűszer nagyon:)
Vikvi, igen nagyon finom:)
Katalin, köszi, ez egy fűszerkeverék(azt hiszem indiai) kakukkfű, római kömény, szezámmag keveréke. Nekem nagyon ízlik. Ezt is úgy nyertem a "saját levében" blog írójától.
Megjegyzés küldése