Hozzávalók: (1 adaghoz)
- 2 kg zöld paradicsom
- 2 kg uborka
- 2 kg paprika (piros és zöld vegyesen)
- 1 kg hagyma
- 1 kg csípős paprika (ezt csak az tegye bele, aki szereti az extra csípős savanyúságot, mi csak 10 dkg csípőst tettünk, s így is pikánsan csípős lett)
- fél l ecet
- 4 evőkanál só
- fél kg cukor (ízlés szerint, lehet kevesebb is, de kell hozzá a cukor, mert hanem vad savanyú íze lesz)
- 3 csapott kávéskanál szalicíl
A megtisztított, megmosott zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk. Az uborkát hámozva tesszük hozzá. Hozzákeverjük az ecetet, a sót, a cukrot, a szalicílt, és hűvös helyen egy napot állni hagyjuk. Utána üvegbe rakjuk és lekötjük.
11 megjegyzés:
Mentem a receptet jövőre, nagyon jól hangzik, és gyönyörű a savanyúságotok a képeken is, színes, kívánatos! :)
Én pont uborkát raktam ma el(itt még tele van vele a piac),de lehet,ezt még kipróbálom.Vízzel nem is kell felönteni?Enged annyi levet,amennyi kell?
hankka, igen csodaszép színe van, de nagyon finom is:)
Borga, igen enged annyi levet, csak az ecet , a cukor, a só kell rá:)
Biztos finom, én is szeretem. Máris mentem egy két üveggel elteszek, mert csak én szeretem... Köszi!
Ezt el kellene készítenem!
Ezt lehet is enni egyfolytában. :)) Hasonlóakat én is szoktam eltenni. Ráadásul az a jó ezekben a savanyúságokban, hogy tetszés szerint variálhatók. Az egy kiló csípőst viszont kissé soknak találom ehhez a mennyiséghez, mégha extracsípősre akarjuk, akkor is.
Nagyon finom lehet! recept mentve,köszi szépen:)
Szia, én is kipróbálom télen mindig jól jön egy kis vitamin :o)
Jó recept a savanyú eltevéssel mindig bajba vagyok jókor jött kipróbálom köszi!!!
Finom lehet, én is nagyon-nagyon szeretem az ilyen csalamádé féléket :)
Illéskrisz, nálunk már második adag készült el, mert mi a zsíros kenyérrel is savanyúságot eszünk:)
Erdőkóstoló, próbáld ki, nagyon finom:)
Alíz, mi is soknak találtuk a csípőst, de a receptben ennyit írt, persze mi csak nagyon keveset tettünk hozzá:)
Böbe, szívesen:)
Rózsa, majd mond el, hogy sikerült:)
Georgina, majd te is szólj, hogy ízlett-e?
Katalin, bizony finom volt, egyrészét már meg is ettük:)
Megjegyzés küldése