2012. szeptember 3., hétfő

Örmény tojás

Kedvenc receptjeim című receptgyűjteményemben találtam ezt az érdekes tojásételt, ne kérdezzétek, hogy miért örmény tojás a neve, mert én sem tudom:)



Hozzávalók:(1 személyre)
  • 2 tojás
  • 1 paprika
  • 1 zöldhagyma (hát zöldhagymát már nem találtam, de piros hagymával is pont olyan finom)
  • 2 kisebb paradicsom
  • kevés olaj
  • bors
Elkészítés:
A paprikát és a hagymát megmostam, megtisztítottam, apró kockákra vágtam, egy serpenyőben (fedő alatt) lassú tüzön az olajban megpároltam. A paradicsomot felkockáztam (magja és leve nélkül), rátettem a paprikára, sóztam, borsoztam, jól elkevertem, keveset együtt pároltam. Ezt az alapot átöntöttem egy tűzálló tálba, ráütöttem a két tojást, és előmelegített sütőbe tettem, amíg a tojások megsültek. Petrezselyemzölddel tálaltam.

8 megjegyzés:

Marti M írta...

Nagyon jól nézki.

Katalin írta...

Finom lehetett, nagyon szép színes, guszta.

Petra írta...

Jól hangzik. :)

Blogkonyha írta...

Már én is szemeztem vele... Finom lehet!

Alíz írta...

Kati, én sem tudom, mitől örmény ez a tojás, de hét végén együtt zsűrizem Paul Agapiannal és megkérdezem tőle. :)

Hankka írta...

Nagyon finom lehet, lecsós alapon a sült tojás. Jó kis vacsorára való étel! :)

Adela Zilahi írta...

Nem nagyon kedvelem a tojast, de nagyon jol nez ki!!

Kati írta...

Martinelli,Katalin, Petra, köszönöm:)

Illéskrisz, nagyon finom:)

Alíz, akkor kérdezd meg majd:)

hankka, tényleg hasonlít a lecsóra:)

Adela, pedig finom:)