Az az igazság, hogy ebből a salátából, a diétám miatt, csak éppen egy falást ettem, de azt elmondhatom a krumpli a zellermártással igazi különleges ízvilág. Persze annak, aki szereti a zellert. Én majonézesen is imádom, nemsokára annak is hozom a receptjét, majonézesen és könnyedebb (diétásabb) változatban is.
Hozzávalók:
- 25 dkg krumpli (burgonya)
- 2 kisebb vagy egy nagyobb zellergumó
- 1 dl tejföl vagy natúr joghurt vagy 4 evőkanál tejszín
- 1 hagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 csapott evőkanál olaj
- só
Elkészítés: A héjában főtt krumplit (burgonyát) meghámozva kis kockákra vágjuk. A mártáshoz a zellergumókat
meghámozva, felszeletelve puhára főzzük, leszűrjük, és áttörve összekeverjük a
mustárral, az olajjal, a sóval és a reszelt hagymával. Végül hozzákeverjük a
tejfölt/joghurtot vagy a tejszínt.
9 megjegyzés:
Ez nagyon egészséges és még diétás is! Finom lehet!
Én majonzésesen kérem, de így is megkóstolnám!:)
Megkóstolnám, akár diétásan is :)
Milyen egyszerű és mégis nagyszerű saláta. Mindenképpen ki fogom próbálni!
Ha csak a mártást eszed, akkor pláne diétás. Már annak, aki fogyni szeretne. Úgy tudom a zeller megemésztéséhez több energia kell, mint, amennyit maga a zeller tartalmaz. Még nem próbáltam, de szeretem, ezért ki fogom próbálni.
Szeretem a zeller ízét, persze ez nem mindig volt így :) De hát öregszem : ) Legtöbbször levesnek csinálok meg, itt az ideje a változtatásnak :)
Bizony szeretem a zeller ízét, és a burgonyát is nagyon, úgyhogy nekem tökéletesen megfelel a tálalt ételed, így ahogy van! :)
Szia Kati!
Nem ehhez a bejegyzésedhez szeretnék hozzászólni. Gratulálok a veled készült interjúhoz!
Ugyanakkor ismételten érdeklődöm: Volna e kedved velem skype kapcsolatot létesíteni, hogy néha beszélgessünk élőben? Mint írtam nagyon szeretnék erdélyi gasztro bloggerrel beszélgetni néha, mivel magyarországi barátaim vannak, de Erdélyből senki sem. Örömmel venném, ha volna kedvetek ehhez.
Remélem a vizsgáid jól sikerültek. Üdvözlettel: Sándor
Mindegyik változat nagyon finom lehet!
Megjegyzés küldése