Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- másfél kávéskanál sütőpor
- 3 evőkanál ibolyás cukor
- 3 evőkanál pitypangméz
- 1 tasak vaníliás cukor
- citromhéj
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 - 4 apróra vágott tulipánszirom
- 2 - 3 kávéskanál orgonavirág
- 2- 3 kávéskanál ibolyaszirom
- 12 kávéskanál orgonadzsem
- 6 evőkanál porcukor
- 3 - 4 kávéskanál frissen facsart citromlé
- 12 db kandírozott ibolya
Egy kisebb tálban a lisztet elkevertem a sütőporral és a virágszirmokkal. A vajat megolvasztottam. Egy másik edényben elkevertem a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal, a mézzel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, ebbe pedig belekevertem a lisztet. Ezt a masszát vigyázva összeforgattam, amíg teljesen átnedvesedett.
A vajjal kikent, muffin sütőpapírral bélelt formákat félig töltöttem tésztamasszával, mindenikbe tettem egy kávéskanál orgonadzsemet. A maradék tésztamasszával feltöltöttem háromnegyedig a formákat. A legkisebb lángon 20 - 25 perc alatt megsültek.
A porcukrot egy tálkában simára kevertem a citromlével, amíg fényes máz lett. Amikor a muffinok kihűltek a tetejüket vizes késsel megkentem ezzel a cukormázzal, és amíg a máz meg nem kötött mindenikre rátettem egy kandírozott ibolyát, hogy beleragadjon, ne essen le.
16 megjegyzés:
Nagyon finom lehet ez a szép virágos muffin!
Szépek lettek. Látom becsületesen használod a tesódtól kapott muffinpapírkákat.
:))
Nagyon guszták
Ezt a muffint szívesen megkóstolnám!
En is megkostolnam, meg viragos muffint nem ettem!
Nagyon kedves! Igazi , romantikus desszert. A pitypangmézet is te készíted?
Gyönyörűek ezek a muffinok. Én a cukorfogyasztásomat szeretném a minimálisra redukálni, de a muffinoknak én sem tudok ellenállni. Egyébként engem a süteményeid ékszerekre emlékeztetnek. Csodaszépek.
Hm.. egy újabb kreatív muffin recept, amit én sosem fogok megsütni :( De imádom és jövök nézegetni a szépséges sütikéidet!
Nagyon szépek és biztosan finomak is!
Bánom,hogy elmulasztottam virágos cukrot készíteni,így nem élvezhetem ezeket a mennyei ízeket.Csodás muffint készítettél.
Nagyon finom lehet!
Azt a mindenit, milyen kreatív, ötletes és egzotikus recept!
Az íze milyen volt?
El sem tudom képzelni, de abban biztos vagyok, h nagyon különleges lehetett...szívesen megkóstolnám én is :)
Néhány napig nem vagyok és ismét mennyi finomságot készítettél.Írtam neked levelet a Kalendáriummal kapcsolatosan, remélem megkaptad :)
Köszönöm a bejegyzést az illatos cukrokról, megint tanultam valamit. :) Azonban nézz be hozzám, mert vár egy kis meglepi. :)
Jól azonosítottam? Ezzel neveztél Emőkééknél a hű de rég nem ettem desszert kategóriában, ugye?
Amúgy sokkal gyönyörűbbek lettek az ibolyáid, nekem türelem híjján kissé...hogy is mondjam? Nem lettek piacosak.
Kukkants be hozzám is és ha van kedved játssz velem :))
Megjegyzés küldése