A receptet a Kedvenc receptjeim című receptgyűjteményben találtam.
Hozzávalók:(4 személy részére)
- 5 tojás
- 5 dkg tejföl
- kisebb csokor petrzselyemzöld
- 1 hagyma
- 1 - 2 szelet kenyér
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Négy tojást keményre főztem, majd kihűtöttem. A kenyér belét tejbe áztattam, majd kifacsartam. A főtt tojásokat apróra vágtam, egy tálban elkevertem a kenyérrel, a tejföllel, az apróra vágott hagymával és petrezselyemzölddel, majd ráütöttem a nyers tojást is. Az egészet jól elkevertem, sóztam, borsoztam. Púpozott kávéskanálnyi darabokat szaggattam belőle, gömbölyűre formáztam, és forró olajban ropogósra sütöttem. Friss jégcsapretekkel tálaltam.
7 megjegyzés:
Guszta nagyon,az ott mellette,jégcsap retek?
Jó ötlet, egyszer tuti kipróbálom! Tetszik a tálalásod is!
Ez nekem is tetszett, mikor külted!:)
A vaj hova és mikor kell? (a hozzávalóknál szerepel, az elékszítésnél nem). Ma próbálom ki amúgy (este megtudom, milyen, és majd jelzem :D:D)
Na szóval, a recept kipróbálva. Amit startból újítottam hozzá az, hogy sütés előtt prézliben forgattam. Legközlebbi újításom benne pedig az lesz, h a tojásokat reszelni fogom, és teszek hozzá passzírozott fokhagymát is. Nekem hiányzott az íze a kis gombóckákból.
Az ötletet mindenképp nagyon köszönöm!
Kata, örvendek, hogy tetszett a recept,mindig jólesik, amikor visszajeleztek, te vagy más is,. hogy elkészítettetek egy kaját az én receptemből ihletődve. Az eredeti receptben is prézlibe forgatódik, csak nekem nem volt itthon , így kihagytam.
Hát a vaj, nem tudom, hogy került oda, mert nem kell bele, ki is javítom. Köszi, az észrevételt.:)
Szerintem a visszajelzéseknek mindenki örül!
Megjegyzés küldése