Surimi:
"A surimi a hal izomzatában található fehérjéből -proteinből - származik(különösen fehér halnál).A hal húsát vízben átmossák úgy,, hogy csak az oldhatatlan proteinek maradnak. Ezek azok az oldhatatlan proteinek, amelyeket a halászhajókon kivonnak miután kifogják a halat és surimit képeznek.A surimit pálcika alakú kiszerelésben fogyasztják vagy más ízesített termékekként.Japánban a surimi hagyományos étel, amelyet "kamaboko" - nak hívnak." Főszerk.:Elisabeth Vallet:Halászat és akvakultúra Euróbában
Hozzávalók:
- kb. 30 dkg tészta(makaróni)
- 1 csomag surimi
- kb. 2 maréknyi zsenge zöldborsó
- fél doboznyi kukorica
- 1 csokor petrzselyemzöld
- 1 kávéskanál citromhéj
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A surimit kockákra vágtam, és kevés olívaolajon megpirítottam. A zöldborsót kevés vízben puhára pároltam, amikor megpuhult hozzáadtam a kukoricát, hogy átmelegedjen. Az olívaolajat összekevertem az apróra vágott petrezselyemzölddel, a lereszelt citromhéjjal, pici borssal, és két kanál vízzel, amiben a borsó főtt. A tésztát sós vízben kifőztem, majd összeforgattam a többi hozzávalóval. Nagyon könnyű vacsora vált belőle.
A surimi felkockázva |
11 megjegyzés:
Már rég keresem a surimit. Itt nálunk nem lehet hozzájutni, sajnos. Gondolom finom volt így tésztával.
Iszonyú jól néz ki! (Még sose láttam v ettem surimit, viszont "finomnak" tűnik)
Végre egy recept surimivel! Ki fogom próbálni!! Csak egyszer vettem, akkor is a sushiba...Guszta!
Surimi? Nyámi :)) Én nagyon szeretem, de eddig még nem próbáltam semmilyen receptben. Csak úgy magában ettem :))
Nem zárkózom el semmiféle tengeri herkentyűtől, de a surimit még nem kóstoltam, bár már találkoztam vele. Milyen hal része, tulajdonképpen mi ez?
Én még nem is hallottam a surimiről. Az mi a csuda?
Jééé! Ez az én recim a NoSaltyról :)))Tetszik, hogy kukoricát is tettél bele, legközelebb én is kipróbálom!
Juci, Kauflandban vettük, de ma láttam kimérősen is az Auchenben. Biztos más áruházakban is lehet kapni.
Kata, hal íze van, mert végül is abból készül.
Illéskrisz, köszi.
Panna, igen akár magára nassolásként is meg lehet enni.
Márti, eSKa, bemásolok egy részt egy halászati szakkönyvől, ennyit találtam a surimiről:"A surimi a hal izomzatában található fehérjéből -proteinből - származik(különösen fehér halnál).A hal húsát vízben átmossák úgy,, hogy csak az oldhatatlan proteinek maradnak. Ezek azok az oldhatatlan proteinek, amelyeket a halászhajókon kivonnak miután kifogják a halat és surimit képeznek.A surimit pálcika alakú kiszerelésben fogyasztják vagy más ízesített termékekként.Japánban a surimi hagyományos étel, amelyet "kamaboko" - nak hívnak."Főszerk.:Elisabeth Vallet:Halászat és akvakultúra Euróbában
Bors and Pepper, jé, tényleg, nem is vettem észre a neved a cím alatt, de most megnéztem, ezer köszönet a receptért, nagyon finom, ami megmaradt másnapra ahhoz kevertem majonézt és hidegen ettük, ugy is nagyon finom.
Köszi a részletes leírást, megint okosabb lettem!
Márti, nemcsak te, én is tanultam ebből.:) De hát a jó pap is holtig tanul.:)
Mi a Metroban szoktuk venni.
Tényleg nagyon finom, akár nassolásra is, vagy mi gyakran a vacsorához esszük.
Szerintem salátának is kiváló.
A kérdésem inkább az, hogy ilyen halakból készül?
Megjegyzés küldése