Hozzávalók:
- 8 szójaszelet
- 3 tojás
- fél maréknyi apróra reszelt juhsajt
- liszt
- só
- bors
- 4 - 6 cikk fokhagyma
- olaj a sütéshez
- 8 -10 krumpli
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyem
Egy kisebb fazékban vizet forraltam, sóztam, borsoztam, beletettem a fokhagymát, és ebben a fűszeres lében az utasítás szerint 30 percig főztem a szeleteket. Utána kivettem a vízből, enyhén megnyomkodtam, hogy a felesleges víz kifolyon belőle. A szeletek mindkét oldalát sóztam, borsoztam, keveset állni hagytam. A tojásokat a sóval, a borssal, a reszelt sajttal habosra vertem. A szójaszeleteket megforgattam lisztben, majd a tojásban, és forró olajban megsütöttem.
A megtisztított krumplit, sárgarépát, petrezselymet hasábokra vágtam, megsóztam, összekevertem kevés olajjal, és alufóliával lefödve a sütőben puhára pároltam, majd a fóliát levéve megszórtam sajttal és picit megpirítottam.
6 megjegyzés:
Eddig még nem ettem szóját, de ezt is ki kellene valamikor próbálnom.
Nagyon szeretem a szojat!
Még én sem ettem szóját, talán majd egyszer, mert már tervben van :))
Én sem ettem,de fincsi lehet.
Nekem a nagyobbik fiam jobban szereti a szóját,mint a sima húst. Most éppen szójakockát vettem :)
Ez a recept is jól hangzik
Nagyon jól néz ki....Én is szoktam késziteni szóját mivel a párom vegetáriánus gyakran és hát szeretjük is..bár a fűszerezésnél én nem használom a borsot mivel nem egészséges a májnak helyette vegetát vagy mostanában a maggi izvarást használom és nagyon finom. Mi nagyon szeretjük..:)
Megjegyzés küldése