A párom(és én is) rég kívánta a székelygulyást vagy más néven székelykáposztát, ehhez sarvaltam(ahogy nálunk mondják) a káposztát.
|
A gyalulás. |
|
Az üvegben. |
|
Amikor már készül. |
|
A kész sarvaltkáposzta. |
Hozzávalók:
- 2 közepes fej káposzta
- só
- 1 szál kapor
- víz
Elkészítés:
Először is a káposztát külső sérült, sárgás leveleitől megtisztítottam. Ezután a káposztafejeket káposztagyalun legyalultam, megszórtam sóval, és 10 - 15 percig állni hagytam, majd egy háromlitres üvegbe tettem, és felöntöttem enyhén sós vízzel, úgy hogy ellepje. A tetején keresztbe tettem a kaporszálat, hogy a káposzta ne emelkedjen ki a vízből, mert ahol kiér megbarnul. Mivel nagyon meleg van, a konyhában hagytam, és már másnapra megsavanyodott. Készíthettem a finom székelygulyást.
2 megjegyzés:
Én télen próbálkoztam káposzta savanyítással, de valamiért nem akart összejönni. Hagytam is a csudába...
Panna, valószínű nem volt elég meleg, hogy megerjedjen.
Megjegyzés küldése