Hozzávalók:
- juhtúró
- zöldhagyma
- petrzselyemzöld
- tejföl
- só
Előző este a sajtot szeletekre vágtam, és sós vízbe tettem ázni. Másnap reggel lecsepegtettem, és kevés sóval meggyúrtam túrónak. A zöldhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágtam és a túróhoz kevertem. Ezután lassanként hozzáadtam annyi tejfölt amíg a túró krémes állagú lett. Ezután hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek. Házikenyérrel, friss zöldségekkel, kiváló reggeli.
10 megjegyzés:
Nagyon finom!!! Én körözöttet szoktak készíteni sima túróból... Mit értesz azon,hogy meggyúrtad a sajtot? Milyen sajtból készítetted?
Mi is gyakran eszunk ilyent vacsira!
Hú Kati ez nagyon finom lehet,és milyen sajtot használsz,bármilyen jó?
Ez finom lehet!:) Szeretem a juhtúrót. :)
barbette, Ditta, a szüleimnek vannak juhai, amelyek nyáron kinn vannak a legelőn, minden juh után kapunk bizonyos mennyiségű juhsajtot és ordát a majortól(juhásztól). Ebből a sajtból készítjük a juhtúrót. Az érett sajtot sós vízben, felszeletelve kiáztatjuk, utána lecsepegtetjük, kinyomkodjuk jól a vizet belőle, és kézzel sima masszává gyúrjuk.Hamég kell megsózzuk. Nagymamámék sokszor nagyobb edényekbe szorosan beletömték, hideg kamrában akár egy évig is elállt, csupán picit megcsípősödött, de úgy is finom volt. Túróspuliszkát is ebből készítjük.
Réka, Bence/Emőke, örvendek, hogy ti is szeretitek, bizony finom.
Ez nagyon guszta és finom, főleg barna kenyérrel. Imádom. Én néha teszek bele tökmagolajat, és mi zöldtúrónak nevezzük. Ordát én először Erdélyben ettem kb. 5 évvel ezelőtt. Azóta sem találkoztam azzal az ízzel itt Magyarországon.
Imádom! (Jómagam tehéntúrókrémet szoktam úgyanígy kikavarni, azazhogy majdnem. Nem teszek vajat bele, viszont egy pici kaprot igen -- mikor hogy adódik és mi van kéznél)
Köszi Kati,az a baj,hogy itt nálunk,nem nagyon gazdálkodnak az emberek,így nagyon ilyen sajtot sem lehet venni,na de majd szét nézünk jobban hátha:-)
Kata, örvendek, hogy látlak, és köszi az ötletet, kipróbálom azt is.
Ditta, mi meg csak ilyen sajtot eszünk, mert a többi nagyon drága nálunk, ha meg kellene vennünk ez is úgyanolyan drága persze.
De jó is a friss fűszeres krém.....;))
Megjegyzés küldése