Sokan kérdeztétek, hogy megmaradnak -e frissen a virágok? A válasz erre nem, mert a cukorban az érlelés során összeesnek, elszíntelenednek a virágok, viszont az illatuk és ízük ugyanúgy megmarad, sőt minél tovább érlelődik, annál intenzívebb lesz az illata, íze.
Én eddig három formában használtam fel a cukrokat: muffin ízesítésére, joghurtba, szufléba.
Leggyakrabban muffinokat ízesítettem vele, mert így kisebb adagokban jobban érvényesül az ízük. Egyszer használtam szuflé ízesítésére is, de ott a többi íz elnyomta az ibolyás cukorét. Talán a joghurtban érvényesült a legjobban az íze az ibolyás cukromnak. A tapasztalatom az, hogy az illatos cukrok használatakor, mellőzni kell olyan hozzávalókat, amelyek elnyomhatják az ízét. Pl. fehércsokival sokkal jobban érvényesül az ízük, mint a keserűcsokival.
Amit még ki szeretnék próbálni az illatos cukrokkal: palacsinta ízesítése, és megszórása illatos cukorral, tehénturó, orda ízesítése, krémek ízesítése, cukormáz készítése illatos cukorból.
És most beszéljenek magukért a képek:
Így néztek ki a virágos cukrok frissen:
Ibolyás cukor |
Orgonás cukor |
Akácvirágos cukor |
Bodzavirágos cukor |
És így néznek ki érlelés közben, után:
Ezekhez használtam fel az illatos cukrokat:
Orgonadzsemes - fehércsokis muffin |
Fehércsokis - ibolyás cukros muffin |
Csokis szuflé |
Orgonás - ibolyás cukros joghurt |
13 megjegyzés:
Kati, "lájkolom" az ötletedet:)) És természetesen ki fogom próbálni:)
Én díjazom az ötletet-mint már mondtam is- .Gyönyörűek a kezdeti képek,persze,h érlelés után már nem marad annyira mutatós hisz összeesik,de akkor már az íze számít.Jövőre kipróbálom.
És hozd a többi ehető virágból is,ha még lesz.:)
Nagyon ügyes kísérletező feltaláló vagy! Biztos nagyon finom illatos cukrod lesz a sütikhez így!
Nagyon jó az összeállításod! Neked melyik cukor ízlik a legjobban?
Hmm , jól hangzik mindenik! Én talán a joghurtban próbálnám ki, de biztos nagyon finom a muffinban is!! Gratulálok, ügyes vagy!!!
Kati-Nagyon fantasztikus mennyiféle képpen használható az illatos virágok cukorral. El tudom képzelni milyen finom is lehet, mert szép a kinézete is a muffin-ban!
Jó ez az összefoglaló és a gyűjteményed is tetszik! Nekem levendulás cukrom van még tavaly nyárról. Én a tejbegrízem ízesítettem meg vele. Másra még nem használtam, de az illata annak is isteni :))
Nagyon jó az összefoglaló! Most készül a bodzás cukor, hamarosan jönnek a fotók! Köszi az ötletet.
Roza, köszönöm, majd számolj be.
Aleda, köszi, még hársfavirággal is ki szeretném próbálni.
Éva, igen, köszönöm.
bors and Pepper, talán az orgonás a kedvencem...
Marika, köszönöm.
Elisabeth, igen, a muffinokba nagyon jól fel lehet használni.
Panna, azt is kipróbálnám, sajnos itt felénk nem nagyon termeszt senki.
Kreatív Konyha, örvendek, hogy megtetszett, és hogy kipróbálod.
Üdvözlöm!
Nem régen találtam az oldalát. Szerettem volna mentás cukrot készíteni, de ahogy megmostam a mentát és kissé hagytam száradni, utána olyan fonnyadt illata lett.
Hogyan csináljam, hogy jó legyen?
Szép napot:
Erika
Kedves Erika, Isten hozta a blogomon, jöjjön máskor is:)
Az az igazság, hogy mentás cukrot nem készítettem még eddig, de utánanéztem a készítésének külföldi oldalakon is. Ott azt ajánlják, hogy a friss mentát (szerintem inkább mosatlanul, vagy leszárítva róla a vizet)cukorral mozsárban vagy késes mixerben aprítsuk össze, és azonnal használjuk fel, mert a menta nem fog frissen megmaradni benne. Tehát nem igazán eltarható télire. A virágos cukroknál is azt tapasztaltam, írtam is, hoögy a virágok is veszítenek illatukból, színükből, kissé összefonnyadnak.
Esetleg még úgy tudom ajánlani, hogy szárított mentával törni össze a cukrot, sajnos annak nem lesz olyan intenzív íze, szerintem.
Sajnálom, hogy csak ennyit segíthettem, ki kell saját magamnak is próbálnom.
Ha esetleg kipróbálja, írjon még, hogy sikerült.
Szép napot kívánok:)
Kedves Kati!
Köszönöm a választ.
Még gondolkodom, hogyan oldhatnám meg, én télire szeretném a menta ízét elrakni.
Szép napot:
Erika
Megjegyzés küldése