2017. december 11., hétfő

Kókuszos, cukormázas keksz

Egy kis finomság akár karácsonyra :)


Hozzávalók ( kb 20 kekszhez): 10 dkg puha vaj, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg barna cukor, 20 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 2 tojás, pici só. A diszítéshez: kb 20 dkg porcukor, forró víz, különböző színű ételfestékek.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, nyújtható masszává gyúrjuk, fél órát a hűtőben pihentetjük. Ezután lisztes felületen kinyújtjuk, sütikiszúróval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük, hagyjuk kihűlni.

A porcukrot elkeverjük annyi forró vízzel (2 – 3 evőkanál), hogy kenhető, fényes masszát kapjunk, elosszuk három felé, mindenik adagot más színűre színezzük, egy teáskanál segítségével bekenjük a kekszeket vele, hagyjuk megkötni.

Nincsenek megjegyzések: