2016. november 7., hétfő

Majonézes pereszke gomba

Ismét pereszke, nagyon finom így is :)


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): kb 1 kg pereszke gomba, 1 hagyma, só, bors, pici olaj. A majonézhez: 1 tojás, fél teáskanál mustár, kb 1, 5 dl olaj, 2 - 3 evőkanál tejföl. 
Elkészítése: a finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük ay olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, saját levében puhára pároljuk, hagyjuk kihűlni. A tojást elkavarjuk a mustárral, folyamatosan adagolva hozzá az olajat kemény majonézt kavarunk, majd a tejföllel lazítjuk. A gombából alaposan kinyomkodjuk az olajat, a majonézhez adjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, alaposan összekavarjuk. Behűtve, kenyérrel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések: