2013. október 3., csütörtök

Reszeltleves csirkehússal

Ezt a levest édesanyám főzte a múlt vasárnap, mert az egész család együtt ebédelt, mindenki itthon volt. Nagyon, de nagyon finom lett, köszi anyu:)
 

Hozzávalók (8 - 10 személyre): 2 csirke csontos részei, 10 - 15 közepes sárgarépa, 4 - 5 petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, maréknyi karfiol, 2 paprika, 1 hagyma, 1 kávéskanál szárított petrezselyem -  és zellerzöld, 2 - 3 kávéskanál szemesbors, só. A reszelthez: 3 tojás, 35 dkg liszt.
Elkészítése: A leveszöldségeket meghámozzuk, hosszában kettőbe vágjuk. Egy nagyobb edényben vizet forralunk, amikor fő beletesszük az előkészített leveszöldségeket, a kicsumázott paprikát, a hagymát egészben hagyva, a szemesborsot egy teatojásban, sózzuk. Lassú tüzön, csak éppen gyöngyözve főzzük. Amikor a zöldségek puhulni kezdenek hozzáadjuk a csontos csirkehúst valamint a karfiolt, és együtt puhára főzzük. Közben elkészítjük a reszeltet is: a tojást alaposan összegyúrjuk a liszttel, amíg jó kemény tésztát kapunk. Nagylyukú reszelőn egy tiszta abroszra reszeljük, kicsit száradni hagyjuk. Amikor a zöldségek és a hús is megpuhult hozzáadjuk a reszeltet, még 5 - 6 percig főzzük, míg a reszelt is megpuhul. Tálalás előtt kidobjuk belőle a hagymát és a paprikát. A tetejét megszórjuk a szárított zöldfűszerekkel.

10 megjegyzés:

marisz57 írta...

Én nem dobnám ki belőle a hagymát meg a paprikát, mert a menyem is, a fiam is szereti.
Reszelttel még nem csináltam, de ki fogom próbálni, olyan gusztusos a képen, hogy ráóhajtottam! :)

María írta...

Tényleg csodásan mutat, az ember legszívesebben belekanalazna, hisz ez egy isteni húsleves reszelt tésztával. A címet és a sok zöldséget látva először azt hittem, hogy a zöldségek lesznek a levesbe reszelve.

Horváth Emerencia írta...

Nagyon szeretjük, meg a kép is nagyon szuper!

Böbe írta...

Nem vagyok egy nagy leves evő, de ezt nagyon szeretem! Anyósom is pont igy csinálja, isteni:))

Okki írta...

Nagyon szeretem így a levest, jó sok reszelttel benne. :) Adtál egy jó ötletet a holnapi leveshez, köszi! :)

HajniZoli írta...

Finom is lehetett ez a leves, a fotó is nagyon jó!:-)

teller-cake írta...

Gyönyörűen néz ki és végig kíváncsian tartott, hogy mitől reszelt. Szóval a belereszelt tésztától. Istenien hangzik, kipróbálom én is! :)

trollanyu írta...

Szóval a reszelt az egyfajta csipetke? Érdekes elnevezés és a leves szuper jól néz ki:) Az anyukák tudják ezt legjobban elkészíteni.

Hankka írta...

Nagyon régen főztem már reszelt tésztával levest, pedig mi is nagyon szeretjük! :) Nagyon guszta a fotón, elhiszem, hogy finom volt! :)

Kati írta...

marisz57, anyum nálunk is megeszi, de azért a tányérba nem szoktuk tálalni:) Próbáld ki, nagyon finom:)
Köszi:)

Maria, igen tényleg a húsleveshez hasonlít, csak mi azt egy egész tyúkból szoktuk főzni, ebbe két csirkének a csontossa került, de ízre pont olyan finom, mint a húsleves:) Köszi:)

Horváth Emerencia, akkor te ismered:) Köszi:)

Böbe, ugye - ugye? Köszi:)

Okki, örvendek, hogy ötletet adtam, mi is jó sűrűn szeretjük:) Köszi:)

HajniZoli, bizony, finom, köszi:)

teller - cake, igen, nálunk hagyományos ez a fajta tészta, előre is el lehet készíteni, s ugyanúgy megszárítani, mint más tésztát. Próbáld ki, ízleni fog, meglátod:) Köszi:)

trollanyu, igen, olyasmi mint a csipetke, bizony, anyukák, nagymamák tudják a legjobban:) Köszi:)

Hankka, mi elég gyakran szoktuk így készíteni, szeretjük nagyon:) Köszi:)