2013. október 13., vasárnap

Milánói leves

Nagyon szeretem a paradicsomlevest, így már rég készültem kipróbálni ezt a változatát is, amely kissé különlegesebb lesz a vörösbor és a sonka hozzáadásától. Nem csalódtam benne, nagyon ízlett nekem.


Hozzávalók (2 személyre): 0, 5 liter házi paradicsomlé, 2 marék apróra tördelt teljes kiőrlésű spagetti, 10 dkg gépsonka, 0, 5 dl vörösbor, 1 szál zellerzöld, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, só, frissen őrölt bors.
Elkészítése: a lisztből az olajjal világos rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével, valamint 2 - 3 dl forró vízzel. Felforraljuk, beletesszük a spagettit, a kis kockákra vágott sonkát, a zellerzöldet, lassú tüzön addig főzzük míg a spagetti és a sonka is megfő, ekkor hozzáadjuk a vörösbort és a borsot is. Tálaláskor szintén frissen őrőlt borsot szórunk a tetejére.

18 megjegyzés:

Nea írta...

Olyan kívánatos és izgalmas ízvilágú leves, hogy már nyúlnék is érte. Csodás a tálalás és a fotó is.

Hankka írta...

Istenien néz ki, gyönyörűen tálaltad! :) Ezt a levest már én is megfőztem, úgyhogy tudom, hogy tényleg nagyon finom! :)

IsaBella írta...

Ez naaagyon jól hangzik! *.* Le is mentettem gyorsan! (:

trollanyu írta...

Nagyon izgalmasan hangzik, szép a fotód is:)

María írta...

Nagyon szép és biztosan nagyon finom is!!

Edó írta...

Uh,de gyönyörű,Kati!Címlapgyanús :)

Annamari írta...

Megint ihletet kapok tőled :) sokadszorra. Köszönöm!

Horváth Emerencia írta...

Kati, nagyon finom lehet, mentettem! Köszi a receptet!

Schnappy írta...

Hú, de guszta, ezek a tányérok tök jók!!

teller-cake írta...

Hankkánál is épp egy csodás, tartalmas levest csodáltam és itt a méltó párja! Valahol már láttam hasonlót, de már nem tudom hogy kinél és mikor, de ezt most gyorsan mentem! :)

Lilla Seffer írta...

Hű, de jól néz ki. Nem semmi leves!

HajniZoli írta...

Guszta nagyon! Egyszer főztem én is, ízlett:-)
Szép a fotód!

Katalin írta...

De szépen tálaltad! Biztosan finom volt, mert nagyon különleges.
A tálkáid is nagyon tetszenek :)

Okki írta...

Nagyon gusztán tálaltad! :) Még ilyen levest nem készítettem, de megjegyzem, és következőkor a "sima" paradicsom leves helyett így készítem el. :)

Gerdi írta...

Kíváncsi lettem, mit szólna hozzá a Férjem! Ő ugyanis nem szereti a paradicsomlevest. De így annyira fincsi lehet!

Elisabeth Foodandthrift írta...

Kati aranyoska, nagyon de nagyon gyönyörüen tálaltad ezt finom levest, és a fotó is fantasztikus!

Kati írta...

Nea, nekem is nagyon ízlett:) Köszi:)

Hankka, igaz? Köszi:)

IsaBella, és könnyen, gyorsan elkészíthető:) Köszi:)

trollanyu, köszi:)

Mária, bizony, az volt:) Köszi:)

Edó, köszi, nemcsak szép, de finom is volt:)Bárcsak igazad lenni, úgy örülnék neki, de még soha egy fotóm se került címlapra, sajnos.

Annamari, hidd el, ez a legnagyobb elismerés nekem, ha ihletet kaptok tőlem és elkészítitek a saját változatotokat:) Köszi:)

Horváth Emerencia, biztosíthatom, hogy ízleni fog nektek:) Köszi:)

Schnappy, igaz? Nekem is tetszenek:) Köszi:)

teller - cake, Hankánál én is megcsodáltam a Komalevest, arra gondoltál ugye? Meglátod ez is nagyon finom:) Köszi:)

Lilla Seffer, köszi:)

HajniZoli, köszi:) Nekem is ízlett:)

Katalin, finom volt bizony:) Köszi:)

Gerdi, akkor nem csak az én apámnak "dagad a bokája" tőle:))Próbáld ki, hátha ez a variáció tetszeni fog:) Köszi:)

Elisabeth, te mindig olyan kedves vagy velem:) Köszönöm:)
Okki, meglátod ízleni fog:) Köszi:)



Gabriella konyhája írta...

Gyönyörű színe van, és annyira szépen tálaltad! :P

...és milyen jó az új profilfotód (én még most láttam).