Az idei nyáron rákaptunk erre az orzo tésztával készült salátákra, gyors, sokféleképpen variálható, mutatós, langyosan, hidegen egyaránt finom.
Elkészítési idő: 1 óraHozzávalók ( 2 személy részére): 20 dkg orzo tészta, 2 kisebb cukkini, 15 dkg konzerv kukorica, 1 cikk fokhagyma, só, bors, fél citrom leve, kis csokor friss bazsalikom, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, 3 - 4 teáskanál házi készítésű bazsalikom pesto, 4 – 5 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A cukkinit karikára vágjuk. Egy grillserpenyőt vagy tapadásmentes serpenyőt megkenünk olívaolajjal, kissé átforgatunk benne egy cikk fokhagymát és a cukkinit roppanósra sütjük. Amikor elkészült, egy nagyobb salátás tálban összeforgatjuk a tésztát a grillezett cukkinivel, a lecsepegtetett kukoricával, a pestoval, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított bazsalikomot, ha úgy érezzük,hogy szükséges meglocsoljuk pici olívaolajjal, majd a citromlével. Tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezánnal. Langyosan vagy hidegen is tálalhatjuk.
Megjegyzés: Orzo tészta helyett más apróbb tésztafélét is használhatunk.
Önmagában salátaként is megállja a helyét, de sült húsok mellé akár köretként is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése