2023. június 24., szombat

Csirkemell fasírt fehér mártásban

 Ez isteni finom, csak ajánlani tudom :)

Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 50 dkg darált csirkemell, 5 evőkanál zsemlemorzsa, fél dl tej, 3 cikk fokhagyma, 1 hagyma, 10 dkg feta sajt, 1 tojás, só, bors, ízlés szerint chilipehely, szárított petrezselyem, bazsalikom, oregánó, csorrintásnyi olaj. A mártáshoz: 3 evőkanál vaj, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt. 4 dl tej, 2 evőkanál tejföl, só, bors, 5 dkg parmezán sajt, maréknyi spenót vagy sóska.

Elkészítése: A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hagyjuk kihűlni. A zsemlemorzsát beáztatjuk a tejbe, pár perc alatt hagyjuk kidegedni. A feta sajtot villával kissé pépesítjük. Egy nagyobb tálban a darált csirkehúshoz adjuk a dinsztelt hagymát és fokhagymát, a feta sajtot, a kidegedt zsemlemorzsát, a tojást, a fűszereket, összedolgozzuk, vizes kézzel fasírtokat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük,kissé megkenjük olajjal, 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 – 25 perc alatt készre sütjük.

A fokhagymát kissé megdinszteljük a vajon,vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a lisztet, pár percig kavargatjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, besűrítjük, hozzáadjuk a tejfölt, újraforraljuk, végül hozzáadjuk a lereszelt parmezán sajtot és a spenótot, végül beleforgatjuk a fasírtokat is.


Megjegyzés: Főtt tésztával tálaljuk. A fasírt receptje tojás nélkül is tökéletesen működik.




Nincsenek megjegyzések: