2023. június 22., csütörtök

Török buggyantott tojás (Cilbir)

 Hú, ez a török buggyantott tojás isteni finom, még én sem gondoltam volna, hogy ilyen jó. Nagyon ajánlom kipróbálásra :)

Elkésztési idő:20 perc

Hozzávalók (2 személy részére): A fűszeres joghurthoz: 2 dl görög joghurt, kis csokor friss kapor, 2 cikk fokhagyma, só, bors. A fűszeres olajhoz: 6 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, csipetnyi chilipehely. A buggyantott tojáshoz: 4 tojás, 1 evőkanál ecet.

Elkészítése: A joghurtot elkeverjük a finomra aprított kaporral, az áttört fokhagymával, sóval, borssal. A felforrósított olajhoz hozzáadjuk a pirospaprikát, a chilipelyhet, megkavarjuk, le is vesszük a tűzről, hogy ne égjen meg. Egy mélyebb edényben vizet forralunk,hozzáadjuk az ecetet, amikor felfőtt takarék lángra tesszük, éppen csak, hogy bugyogjon, a tojásokat egyenként felütjük egy kis tálkába, abból engedjük óvatosan a vizbe, 2 – 3 percet főzzük, míg a fehérje megkocsonyásodik, de a sárgája híg marad, lyukas kanállal kivesszük a vízből, lecsepegtetjük.

A fűszeres joghurtot elosztjuk két tányérra, közepébe helyezzük a buggyantott tojásokat, meglocsoljuk a fűszeres olajjal, azonnal tálaljuk.


Megjegyzés: Kenyeret adunk mellé tunkolni.


Nincsenek megjegyzések: