2023. január 9., hétfő

Tojással töltött sertésszelet

 Isteni finom és mutatós :)

Hozzávalók ( 4 személy részére): 4 szelet fehérkaraj, 4 szelet pármai sonka, 4 kisebb tojás, 4 vékony csík füstölt szalonna, kevés olaj, 1 hagyma, só, bors. A körethez: 8 burgonya, kevés olaj, só, 1 hagyma, 2 teáskanál pirospaprika. A fokhagymás szószhoz: 5 cikk fokhagyma, só, bors, 2 dl görög joghurt.

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, félre tesszük. A burgonyát enyhén ss vízben megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A sertésszeleteket enyhén kipotyoljuk (klopfoljuk), sózzuk, borsozzuk, mindenikre ráterítünk egy szelet pármai sonkát, rátesszük a tojást, begöngyöljuk, fehér cérnával átkötjük. Egy jénai tálat kibélelünk egy nagyobb alufóliával, úgy, hogy majd össze tudjuk hajtani a húsok fölött. Az alufóliát kissé megolajazzuk, ráhelyezzük a begöngyölt szeleteket, 1 hagymát négybe vágva, kb fél dl vizet töltünk alá, a húsok felett a fóliát összehajtogatjuk, 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kifödjük, eltávoltjuk a cérnát, megkenjük kevés olajjal, ráhelyezzük a szalonna csíkokat, 10 percre visszatesszük a sütőbe, míg egy kissé megpirul.

A kihűlt burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát üvegesre dinszeljük az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, a burgonyát, sózzuk, összemelegítjük.

Az áttört fokhagymát sózzuk, borsozzuk, hozzákavarjuk a joghurthoz.

Tálaláskor a begöngyölt húsokat ferdén kettévágjuk.


Nincsenek megjegyzések: