2023. január 11., szerda

Csirkekonzerv

Ez a konzerv nagy segítség a hétköznapokban, amikor az ember dolgozik, s este csak beesik az ajtón, gyorsan lehet ételt varázsolni belőle. 

Hozzávalók(4 darab 7 - dl -es befőttesüveghez): 16 alsó csirkecomb, 2 hagyma, só, bors, pirospaprika, kis csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csirkecombokat megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, megszórjuk a sóval, borssal, pirospaprikával, alaposan összeforgatjuk. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk. A hagymakarikákat összeforgatjuk a petrezyelyemzölddel. Minden befőttesüveg aljába teszünk 2 karika hagymát, majd mindenik üvegbe belehelyezünk 4 csirkecombot, a tetejére teszünk 1 – 1 hagymakarikát, rácsavarjuk a fedelét. Egy nagyobb, mély edény aljára egy konyharuhát helyezünk, beleállítjuk az üvegeket, feltöltjük annyi hideg vízzel, hogy egészen az üvegek nyakáig érjen, a tetejükre terítünk egy vizes konyharuhát, a fővéstől számítva 3 órát bugyogtatva főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni. Hűtőszekrényben, hideg kamrában hetekig eláll. Ha hidegben tároljuk, az üvegben keletkező alaplé kocsonya állagú lesz amikor kibontjuk.

Nincsenek megjegyzések: